Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Kuninkaallinen Nukketeatteri teki uuden kiertue-esityksen

Pinokkio1Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri on toteuttanut uuden kiertue-esityksen, satuklassikko Pinokkion. Näytelmä on tilattavissa päiväkoteihin, kouluihin, tapahtumiin ja kirjastoihin syyskuusta alkaen.

Vanhan nukkemestari Geppetton haaveillessa omasta pojasta hän alkaa veistää salaperäisestä puupölkystä nukkea, joka herää henkiin. Uhmakas puunukke Pinokkio karkaa isältään ja ajautuu jännitävälle matkalle, jonka varrella hän kohtaa unohtumattomimpia sattumuksia. Samalla Pinokkio kerää arvokkaita elämän oppitunteja luottamuksesta, vilpistä ja narraamisesta.

Esityksessä nähdään paljon mekaanisia laitteita tehosteina, ja hauskoja, oivaltavia ratkaisuja roolihahmoissa. Pinokkio tarjoaa mukavia hetkiä niin lapsille kuin aikuisillekin, ja yhdistelee sekä nukketeatteria, että perinteistä näyttelijäntyötä.

Näytelmän rooleissa nähdään Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Musiikin on säveltänyt Antti Polameri. Pukusuunnittelun on tehnyt Aino Käki. Hannu Räisän taidokkaasti veistetyt puunuket heräävät henkiin lumoavassa kokoperheen seikkailussa, joka saa ensi-iltansa lauantaina 19.9. kello 12 ARX-talon Keinusalissa. Esitys soveltuu koko perheelle, suositusikä on yli 3 vuotta.

Hämeen Kuninkaallinen Nukketeatteri on vuonna 2009 perustettu ammattinukketeatteri Hämeenlinnasta. Teatterin edellinen lastennäytelmä Susi ja Punahilkka kiertää Suomea jo neljättä vuotta. Teatteri on tunnettu myös poliittisesta parodiasarjasta Tasavallan Marionetit. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.