Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

KHSHP:n valtuusto vahvisti uuden keskussairaalan sijaintipaikan

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kokouksessaan tiistaina 20. maaliskuuta vahvistaa tulevan uuden keskussairaalan sijaintipaikaksi Ahvenistontien varren sairaalan nykyisellä tontilla. Valtuusto hyväksyi myös uuden sijaintipaikan myötä päivitetyn hankesuunnitelman allianssi-mallilla toteutettavan hankkeen kehitysvaiheen lähtökohdaksi.

Päätökset syntyivät muodollisesti yksimielisesti, mutta valtuustossa tehtiin kannatettu esitys asian palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi Riihimäen kaupungin antaman konserniohjauksen mukaisesti siten, että kaikkiin hanketta koskeviin suunnitelmiin ja allianssi-sopimuksiin asetettaisiin ehtoja sen varalta, että maakuntauudistus ei toteutuisikaan suunnitellulla tavalla. Äänestyksessä asian käsittelyn jatkamisen puolesta annettiin 112 painotettua kuntakohtaista jaa-ääntä ja 36 ei-ääntä.

KHSHP:n allianssikumppaneina hankkeessa toimivat aiempien päätöksien mukaisesti Skanska, Sweco ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava työyhteenliittymä Team Integrated. Allianssin kehitysvaihe käynnistyy tiistaina 27. maaliskuuta järjestettävän allekirjoitustilaisuuden jälkeen ja tavoiteaikataulu kehitysvaiheen valmistumiselle on 15. joulukuuta 2019.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.