Perjantai 22.09.2023
Nimipäivät: Mauri

Tuuli:
 

Kaurialan koulu harjakorkeudessa

Havainnekuva Hml kaupunki.

Kaurialan koulun rakennushanke Hämeenlinnassa on edennyt harjakorkeuteen. Uuden koulun harjannostajaisia vietetään torstaina 28.4. iltapäivällä. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan koulurakennukseen tulee tilat yhteensä 450 yläkoulun ja erityisryhmien oppilaalle. Koulutyön on määrä alkaa uudessa rakennuksessa vuoden 2023 alussa.

Kaksikerroksisen koulun kokonaisala on 5.398 neliötä ja hankkeen kustannusarvio on noin 14 miljoonaa euroa. Kohde on kilpailutettu julkisena hankintana ja sitä kautta kohteen urakkamuodoksi valittiin KVR-urakka eli kokonaisvastuurakentaminen. Urakoitsijaksi valittu Rakennusliike Lapti Oy huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokonaiskoordinointi ja suunnittelu.

Koulurakennuksen tilankäytön suunnittelussa on huomioitu tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus ja skaalautuvuus. Ensimmäisessä kerroksessa on taide- ja taitoaineiden opetustiloja, erityistuen ryhmien tiloja, ruokailutilat sekä liikuntasali oheistiloineen. Toisessa kerroksessa on opetustiloja sekä hallinnon ja oppilashuollon tilat. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat muuntuvat harrastus- ja tapahtumatoimintaan.

Kaurialan koulun rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti poikkeusajoista huolimatta.

– Erityisen tyytyväisiä olemme tilaratkaisuihin, jotka tukevat tilojen käyttöasteen nostoa mahdollisimman korkeaksi ja sujuvaksi. Koulun rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2021. Uusi koulu otetaan käyttöön kalustamisen valmistuttua alkuvuodesta 2023, kertoo rakennuttajainsinööri Jukka Heikinmäki Hämeenlinnan kaupungilta.

– Koulurakennus on harjakorkeudessa ja sitä kattanut sadesuoja on purettu huhtikuun loppuun mennessä. Erityisen iloinen olen siitä, että pystymme järjestämään harjannostajaistilaisuuden rakentajille, suunnittelijoille ja kaikille hankkeeseen osallistuneille. Olemme vihdoin palaamassa takaisin normaaliin arkeen, sanoo aluejohtaja Tuomo Turkkinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.