Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 4 m/s NE
 

Kaupunkilaisten luovuus valloilleen

Syksy tarjoaa hämeenlinnalaisille mahdollisuuden tuoda taidettaan ja luovuuttaan esille kotikaupungissaan. Kortteli2 -taidetilassa järjestetään yhteisöllinen Itse tehty Hämeenlinna -näyttely, johon jokainen hämeenlinnalainen voi osallistua tuomalla itse tekemäänsä taidetta näyttelyyn tai osallistumalla yhteistaideteosten tekemiseen.

Tuo oma taideteoksesi mukaan Itse tehty Hämeenlinna ?näyttelyyn. Toivomme teoksen sopivan aiheeltaan juuri Hämeenlinnaan. Näyttelyyn otetaan mukaan taidetta kaikenikäisiltä hämeenlinnalaisilta. Voit osallistua näyttelyyn yhdellä, maksimissaan viisi vuotta vanhalla teoksella.

Lue tarkemmat ohjeet ja ilmoita teoksesi mukaan 14.8.?31.8. välisenä aikana osoitteessa www.hameenlinna.fi/itsetehtyhameenlinna

Teoksia otetaan vastaan näyttelytilassa perjantaina 4.9. ja tiistaina 8.9. kello 11?18.

Itse tehty Hämeenlinna -näyttely järjestetään 18.9.?25.10.2020 vanhan kauppakeskuksen vallanneen Kortteli2 -taidetilan yläkerrassa osoitteessa Raatihuoneenkatu 14.

Näyttelyn aikana ammattitaiteilijat ohjaavat kaikkia halukkaita yhteistaideteosten tekemisessä, jotka rakentuvat Kortteli2-taidetilaan. Voit osallistua yksin tai yhdessä perheen, kaveri- tai työporukan kanssa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteesta, riittää että haluat jättää oman ainutlaatuisen jälkesi. Kaikki on sallittua oman luovuuden etsimisessä ja sen näkyväksi tekemisessä!

? Itse tehty Hämeenlinna ?kokonaisuudella halutaan houkutella kaupunkilaisia pohtimaan, millainen Hämeenlinna on ja millaisena se nähdään. Näyttelyn nimi muistuttaa, että jokaisella ihmisellä on oma kokemuksensa kaupungista. Lisäksi jokainen ihminen voi teoillaan vaikuttaa siihen, minkälaisena kaupunkimme esittäytyy muille, kertoo projektin koordinaattori, ohjaaja Marika Yli-Ollila.

? Haluamme luoda taiteen keinoin koko kaupungin yhteisen muistijäljen poikkeuksellisesta ja haastavasta vuodesta sekä nostaa esiin hämeenlinnalaisten ylpeyttä Hämeenlinnasta. Kaupunkilaisten luovuuden pohjalta suunnitellaan esimerkiksi kuosi ja muita kaupallisia hyödyntämismahdollisuuksia paikallisten yrittäjien ja toimijoiden vapaaseen käyttöön, Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitola avaa idean taustoja.

Kaupunkilaisten omaehtoiseen luovuuteen kannustavaan kokonaisuuteen kuuluu myös ARXin johdolla toteutettu nuorten katutaidenäyttely.

Itse tehty HML -näyttelyn mahdollistavat yhteistyössä Linnan Kehitys Oy, Hämeenlinnan kaupungin työllisyystiimi ja kulttuuripalvelut, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx sekä Hämeenlinnan taidemuseo. Yhteistaideteokset toteutetaan osana Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.