Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

KAUPUNGINOSAT: Hätilän koulu-monitoimikeskus valmiiksi vuoden 2024 lopulla

Havainnekuvassa HYKin uudisrakennuksen ulkoalueita. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy.

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennuksen ja liikuntahallin rakentamisen Hätilään on määrä käynnistyä ensi keväänä. Yhteiskoulussa opiskellaan Tuomela-rakennuksessa ja väistötiloissa kuitenkin vielä pari vuotta, sillä uudisrakennuksen ja liikuntahallin on määrä tulla käyttöön kevätlukukaudeksi 2025.

Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka valittiin urakan toteuttajaksi kilpailullisen neuvottelumenettelyn kautta. Tuomelan koulun kylkeen tehdään uusi koulurakennus kirjastoineen ja nuorisotiloineen sekä aktiivisuuteen kannustava piha-alue ja liikuntahalli. Koulukokonaisuus on mitoitettu noin 900 oppilaalle ja 100 työntekijälle.

Koulun uusista tiloista tulee muunneltavia, jotta ne vastaavat opetuksen tarpeita vuosienkin päästä ja jotta opetus on toteutettavissa joustavasti ja oppilaslähtöisesti mahdollistaen yhteistyön sekä ryhmän sisäisesti että yhdessä muiden opetusryhmien kanssa.

– Suunnittelumme keskiössä on ollut koulun ja alueen asukkaat yhteen kokoava monitoimikeskus. Jäljelle jäävä ja uusi koulurakennus tulevat muodostamaan toiminnallisesti sujuvan yhteiskoulun, ja keskus tulee kokoamaan ihmisiä yhteen myös vapaa-ajalla. Tulemme suunnittelemaan tilat loppuun yhdessä käyttäjien kanssa parhaiden ratkaisujen löytämiseksi, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Havainnekuva HYKin uudisrakennuksen sisätiloista. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy.

Koulun pihan ulkoauditorio, metsäalue ja suuri pelikenttä kaupungin mukaan mahdollistavat toiminnallisen oppimisen ja aktiiviset välitunnit sekä toimivat alueen lähiliikuntapaikkana. Liikuntavälineiden ja leikkilaitteiden valintaan osallistetaan tulevia käyttäjiä ja lähialueen ihmisiä.

Liikuntahalli nousee vanhan puretun Hämeenlinnan yhteiskoulun tilalle ja toimii koulun liikunnanopetuksen tilana ja alueen asukkaiden liikuntapaikkana. Liikuntasalien lisäksi rakennuksessa on monitoimitila, jota voidaan käyttää liikuntatilana tai muuna toiminnallisena tilana.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.