Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kaupunginjohto esittää veronkorotusta ja rakenteellisia muutoksia

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala esittää tuloveronkorotusta.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee tänään kaupunginjohtajien esitystä talouden tasapainottamiseksi. Erillinen esitys on tehty, jotta kaupunki pystyisi kattamaan edellisten vuosien alijäämänsä kuntalain mukaisesti neljän vuoden aikana.

Vaikka kaupunginjohtaja Timo Kenakkala esittää myös kunnan tuloveroprosentin nostamista 20,75:stä 21:een, tarvitaan Kenakkalan ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan silti myös rakenteellisia muutoksia.

Esitys sisältää 21 kohtaa joissa esitetään lievemmin tai suoremmin sanankääntein muun muassa Sairion päiväkodin lakkauttamista, Lammin lukion lakkauttamista ja paikallisten koulukeskusten yhdistämistä, Myllymäen koulun lakkauttamista ja kaupungin omasta korjaamotoiminnasta luopumista.

Edelleen listalta löytyy Idänpään ja Ojoisten terveysasemien lakkauttaminen ja toimintojen yhdistäminen pääterveysasemaan, useista kiinteistöistä luopuminen ja niiden myynti sekä erilaiset palvelujen lisäulkoistukset.

Löytyypä listalta aie myös vähentää hankkeita: “Hankkeiden määrän vähentyminen vähentää hanketyön lisäksi myös vakituisen henkilökunnan hankkeisiin liittyvää työpanosta, joka voidaan silloin paremmin osoittaa perustyöhön”, todetaan listan viimeisessä kohdassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.