Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

JUHLAT: Päivän riista ampaisi 30-vuotiaan Piparkakkutalon syksyn valtiksi

Tawastia Groupin perustaja Veikko Lindholm ja nykyinen toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti iloitsevat, että menossa on nyt parempi vuosi kuin pari edellistä, nihkeämpää vuotta.

Komean taustan omaavankaan ravintolan ei parane jäädä lepäämään laakereillaan, vaan uutta on kehitettävä.

? Peruslinja pysyy, mutta hienosäädämme linjaa koko ajan. Pidämme listalla sekä klassikkoja että sesonkiherkkuja ja koko ajan enemmän ja enemmän asiakkaat uskaltavat ottaa annoksia päivän suosituksista, kertoo ravintola Piparkakkutalon omistavan Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Yksi Piparkakkutalon vahvuuksista on ollut ja on edelleen lähiruoka.

? Päivän kala on ollut suosikkiannoksemme jo pitkään ja tänä syksynä otimme listalle päivän riista -annoksen joka ampaisi heti kärkeen, Mäki-Kuutti jatkaa.

Piparkakkutalon ja Hotelli Emilian 30-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetyssä cocktail-tilaisuudessa maanantaina oli mukana myös Tawastia Groupin perustaja, yksi Hämeenlinnan  ravintolaelämän grand old maneista, eli Veikko Lindholm.

Lindholm itse luonnehtii rooliaan tyttärensä nykyisin johtamassa yrityksessä senior advisoriksi.

? Menossa on hyvä vuosi, paljon parempi kuin viime vuonna. Pari edellistä vuotta on ollut vähän nihkeämpiä ja samaan aikaan meillä oli isot remontit päällä sekä Piparissa että Skogsterissa. Nyt olemme valmiina uuteen nousuun, kun näyttää että elämä taas piristyy.

Karoliina Mäki-Kuutti kiteyttää, että Piparkakkutalon miljöö antaa mahdottoman hyvän lisäarvon, vaikka ruokatuotteella kilpaillaankin.

Mukana Piparkakkutalon ja Emilian tasavuosia juhlimassa olivat myös Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki (vas.), Artemis City Span omistaja ja yrittäjä Raija Griessler sekä Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier. Griessler valmistautui illan juhlinnan lisäksi jo oman yrityksensä 8-vuotisynttäreihin, joita vietetään torstaina kello 16?19 muun muassa Jorma Uotisen ja Helena Lindgrenin hyvinvointivinkkien merkeissä.

Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier taas sanoi, että ravintolan menestys syntyy palvelulla, ruoan laadulla ja pitkäjänteisyydellä.

? Ihanaa, että Hämeenlinnassa on myös pitkäjänteistä, paikallista ravintolayrittäjyyttä. Toivottavasti pysyvät ja jatkavat. Täältä saa aina paitsi hyvää ruokaa, myös hyvää palvelua, Hagemeier kiitteli.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki antoi myös tunnustusta päivänsankarille.

? Tämä on harvinaista, että toimitaan 30 vuotta samalla konseptilla ja ollaan edelleen suosittuja. Ravintola-alalla eletään kaiken kaikkiaan haasteellista aikaa, kun nuorisokin tapaa toisiaan somessa ja baarissa oleskelu on vähentynyt.

Karoliina Mäki-Kuutti sanoo, että juhlavuosi jatkuu edelleen hyvissä tunnelmissa ja töiden merkeissä.

? Meidän päätyömme on tuottaa elämyksiä, hän linjaa.

Juha Reinikainen

1 kommentti

 1. Veikko Lindholm:

  Hei Juha,
  Kiitos sinulle hyvästä “jutusta” verkossa.
  Mukavaa kun ehdit tulla paikalle!
  Veikko

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.