Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

HPK ja Pikku-Pena palkittiin kotiseututeoista

Kirsi-Marja Juntunen riensi onnittelemaan työtoveriaan Pentti Nyholmia huomionosoituksesta. Kuvaaja: Mikko Hieta

Kirsi-Marja Juntunen riensi onnittelemaan työtoveriaan Pentti Nyholmia huomionosoituksesta. Kuvaaja: Mikko Hieta

Hämeenlinna-Seura ry on luovuttanut Vuoden kotiseututeko 2015 -palkinnon HPK:lle ja Vuoden kotiseututeko 2015 -kunniamaininnan Pentti ?Pikku-Pena? Nyholmille. Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden ja hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi. Kotiseututeot voivat liittyä esimerkiksi rakennettuun ja luonnonympäristöön tai kulttuuriperinnön vaalimiseen ja uusintamiseen.

Hämeenlinna tunnetaan pallokerhostaan. HPK on liikuttanut hämeenlinnalaisia monin tavoin jo 85 vuoden ajan. Liigajoukkueen kamppailuja ruoditaan monien perheiden ruokapöytäkeskusteluissa, työpaikoilla ja lehtien palstoilla. HPK Naiset -brändin alla pelataan lentopalloa ja jääkiekkoa.

HPK-Juniorijääkiekko tavoittaa hämeenlinnalaiset lapset ja nuoret jo 3-vuotiaiden luisteluleikkikouluista alkaen. Hyvin monella hämeenlinnalaisella on jonkinlainen suhde HPK:hon joko harrastajana tai penkkiurheilijana. HPK vaikuttaa Hämeenlinnan imagoon ja maineeseen kaupungin rajojen ulkopuolellakin.

Vuoden kotiseututeko -palkinnon pokkasivat HPK-Naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki, HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela ja HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Vuoden kotiseututeko -palkinnon pokkasivat HPK-Naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki, HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Risto Korpela ja HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen. Kuva: Mikko Hieta

Viime syksynä HPK oli Suomen ensimmäinen liigajoukkue, joka tutki hämeenlinnalaisten mielikuvia seurasta. Erityisesti tietoa haluttiin niiltä, jotka eivät osallistu seuran toimintaan tai eivät käy joukkueen otteluissa. Se osoittaa HPK:n halun kasvaa koko kaupungin joukkueeksi, jota kaupunkilaiset voisivat kannattaa riippumatta siitä kuinka joukkueet menestyvät. Hyvällä itsetunnolla varustetun maakuntakeskuksen tuleekin olla ylpeä joukkueistaan niin menestyksen kuin tappion hetkellä.

Pentti Nyholm tunnetaan laajasti hämeenlinnalaisten keskuudessa nimellä Pikku-Pena. 1970-luvulta lähtien lukemattomia hyväntekeväisyystempauksia järjestäneestä hyväntekijästä on tullut osa kaupungin kuvastoa ja tarustoa ? hän on yksi niistä kaupunkilaisten jaetussa muistissa olevista hahmoista, jonka tekemiset pannaan kylällä merkille.

Laadukkaat kotiseudut tunnetaan elävästä kaupunkikulttuuristaan, johon persoonalliset julkisuuden henkilöt tuovat oman värinsä. Pikku-Penan toiminta on aina ollut pyyteetöntä, eikä hän ole päätynyt julkisuuteen omasta pyrkimyksestään, vaan suuren yleisön osoittaman arvostuksen vuoksi.

Hänen poikkeuksellisen laaja ystävä- ja tuttavapiirinsä on nostanut Hämeenlinnaa maailmankartalle niin, että monet suuretkin taiteilijat saapuvat mielellään esiintymään Hämeenlinnaan, kun “Pikkanen” soittaa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.