Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Henna Julan maalaukset vievät ihmisen katseen tuolle puolen

Henna Jula: Scope XXII. Öljy levylle 2018.

Henna Julan näyttely Spheres päättää Galleria Koneen vuoden 2018. Näyttely avautuu 24.11. ja päättyy 18.12. Julan öljymaalaukset tuovat esiin ihmiskatseelta suljettuja prosesseja, jotka ovat havaittavissa vain hetkellisesti, jonkin muun kuin ihmisen silmin nähtynä. Näyttely koostuu öljymaalauksista kankaalle ja pyöreistä öljymaalauksista levylle.

Maalaukset tekevät näkyväksi meitä ympäröivän maailman mikroskoopin tai kaukoputken linssin läpi tai hyönteisen verkkosilmin katsottuna. Jula hahmottelee ei-inhimillisen perspektiiviä ja näkökenttää, vaihtoehtoista tapaa hahmottaa ympäröivää maailmaa intuitiivisen ja välittömän maalausprosessin avulla.

Hallitsemalla öljymaalin ja maalausnesteen välisiä reaktioita Jula maalaa muotoja, jotka muistuttavat luonnossa toistuvia rakenteita. Pigmentin, öljyn ja tärpätin käyttäytyminen toistavat virtaamisen, leviämisen, kasvun ja hajoamisen prosesseja, joita esiintyy niin luonnossa kuin maalauskankaalla.

Ohuet ja kuulaan läpikuultavat värikerrokset luovat vaikutelman syvyydestä ja tilasta, tuoden mieleen maisemat syvällä merenpohjassa tai näkymät vesipisaran sisällä. Trooppisia kasvustoja ja rihmastoja, kosteita lehtiä ja hyönteisten siipiä muistuttavat muodot sekä vedenalaiset maisemat sulautuvat näyttelyn maalauksissa yhteen.

Kuvataiteilija Henna Jula on syntynyt vuonna 1990 Turussa. Jula asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi vuonna 2016 Kuvataideakatemiasta. Vuonna 2012 hän oli vaihto-opiskelussa Taipein National University of the Arts’ssa Taiwanissa. GalleriaKONEen näyttely on Julan kolmas yksityisnäyttely.

Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin muun muassa Helsingissä, Tukholmassa ja Taipeissa. Viime aikoina hän on työskennellyt ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä Cité internationale des Artsissa Pariisissa, MoKS-residenssissä Virossa ja Treasure Hill Artist Villagessa Taiwanissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Paulon Säätiö ja AIR Taipei.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.