Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Hämeenlinnan pääkirjaston kokoelmat avautuvat ensi viikolla

Myös pikkuväen kirjasto alkaa olla mintissä avajaisia varten.

Hämeenlinnan pääkirjastona varsinaisen pääkirjaston remontin ajan toimivan Wetterin kokoelmat ja loputkin palvelut avautuvat asiakkaille maanantaina marraskuun 5. päivänä. Wetterillä, osoitteessa Wetterhoffinkatu 2, asiakkaiden käytössä on noin 80.000 niteen kokoelma. Tämän lisäksi asiakkaat voivat varaamalla saada maksutta aineistoa sekä lähikirjastoissa että Moreenin lähivarastosta.

Kirjasto sijaitsee Wetterin kahdessa alimmassa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa on lasten ja nuorten aineisto, lehdet ja Avolava. Myös noudettavat varaukset ovat ensimmäisessä kerroksessa.

Toiseen kerrokseen on sijoitettu aikuisten kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, äänitteet, nuotit, dvd:t ja äänikirjat. Sieltä löytyy myös nuorten aikuisten kaunokirjallisuus, nuorten tietokirjallisuus ja sarjakuvat. Toisen kerroksen Luku- ja nettitilassa on kuusi asiakastietokonetta, muutamia lukemiseen tai työskentelyyn varattuja pöytiä sekä editointitila. Luku- ja nettitila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn. Tulostaa, skannata ja kopioida voi toisessa kerroksessa.

Avajaispäivänä 5.11. kirjastoon pääsee tutustumaan omatoimisesti kello 9 alkaen. Asiakaspalvelu alkaa kello 10. Avajaisohjelmaa on kello 15 alkaen. Avajaisissa on luvassa musiikkiesityksiä, kirja-arvontoja, Supermarsu-elokuvan esitys lapsille ja lapsiperheille, opastettuja kirjastokierroksia sekä kello 17 alkava kahvitarjoilu kahvila Fredrikassa ensimmäiselle 400:lle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.