Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston koronarajoituksia puretaan

Hämeenlinnan pääkirjasto ja Hauhon kirjasto saavat olla avoinna taas omatoimisesti. Niissä voi asioida jo maanantaina toukokuun 3. päivänä kello 22 saakka. Tämän jälkeen pääkirjasto ja Hauhon kirjasto ovat auki omatoimisesti joka päivä kello 6-22.

Kirjastojen asiakaspalvelu palvelee taas normaalisti.  Kirjastoissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä, käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan käsihygieniasta. Lehtisalit ja muut kirjastojen oleskelutilat avataan, mutta istumapaikkoja vähennetään, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Asiakastietokoneet, tulostus-, kopiointi- ja skannauspalvelut ovat taas käytettävissä.

Pääkirjaston ryhmätilat A ja B, Urban office -työskentelytilat sekä Lammin kirjaston kokoustila ovat jälleen asiakkaiden käytössä. Tiloihin voi tehdä varauksia kirjaston Varaamo-palvelussa.  Tilat ovat toistaiseksi käytössä vain, kun henkilökunta on paikalla. Tiloja ei voi käyttää omatoimiaikana. Pääkirjaston bändihuone-studio, soittohuone ja editointitila ovat käytössä kirjaston palveluaikoina ja varattavissa Varaamo-palvelussa.

Kaikkien varattavien tilojen henkilömäärää rajoitetaan vähintään puoleen normaalista, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Sallitut henkilömäärät kerrotaan Varaamossa tilojen tiedoissa. Koronarajoitusten takia pääkirjaston kaikki varattavat tilat eivät ole käytössä. Leino-salia tai mediatilaa ei voi vielä varata.

Toistaiseksi kirjastoissa ei tarjota henkilökohtaista digilaitteiden, Celia-palvelujen, e-aineistojen tai pääkirjaston editointitilan käytön opastusta.  Ohjattuja ryhmäkäyntejä ei myöskään vielä järjestetä.

Kalvolan kirjasto palvelee taas hyvinvointikeskus Sauvolan tiloissa 3.5. alkaen. Nummen kirjasto avataan kouluvuoden päätyttyä. Kirjasto tiedottaa Nummen avaamisesta myöhemmin. Kirjastoautoissa saa asioida neljä henkilöä kerrallaan. Kirjasto suosittelee asiakkailleen edelleen kasvomaskin ja käsidesin käyttämistä sekä kahden metrin turvavälin pitämistä henkilökuntaan ja muihin asiakkaisiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.