Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

Hämeenlinna ja Lahti halukkaita lähtemään mukaan Suomirataan

Sari Rautio haluaa Hämeenlinnan olevan mukana Suomiradan valmistelussa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajat Sari Rautio Hämeenlinnasta ja Pekka Komu Lahdesta korostavat yhteisessä tiedotteessaan, että Hämeenlinnan ja Lahden kaupungit ovat olleet alusta asti mukana Suomiradan suunnittelussa ja kaupungit ovat valmiina myös liittymään heti alkuvaiheessa yhtiöön mukaan. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ratayhtiön perustamisvaiheessa siinä olisivat mukana Helsinki, Tampere, Vantaa ja Finavia.

? Suomirata on yhteinen asia. Hämeenlinna ja Lahti haluavat olla kehittämässä koko eteläisen Suomen työssäkäyntialueen liikennettä. Molemmissa kaupungeissa arki on vahvasti ja kasvavasti pendelöivää. Siksi on tärkeää että myös maakuntakeskusten näkökulma on mukana raideyhtiön alusta asti. Olemme valmiita satsaamaan ja lähtemään mukaan heti ensimmäisessä vaiheessa, koko Suomen edun vuoksi, toteavat kaupunginhallituksen puheenjohtajat Komu ja Rautio.

Suomirata mahdollistaa aikanaan paitsi suoran, nopean yhteyden Helsingin keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille, suoran junayhteyden pääradalta lentoasemalle ja noin tunnin yhteyden Tampereen ja Helsingin välille.

? Toivon että juna ei mennyt vielä, ja päästään laajassa hyvässä yhteishengessä eteenpäin, kuten valmistelua Suomiradan osalta on tehty tähänkin asti, painottaa Rautio.

? Suomirata on niin iso asia, että tarvitsemme niin ilmastonmuutoksen kuin kestävän kasvun näkökulmasta kaikki mukaan myös eurooppalaiseen edunvalvontaan, jatkaa Komu.

? Myös muiden radanvarren vaikutusalueen kaupunkien ja kuntien, kuten Riihimäen, osallisuus mahdollisimman nopeasti on tärkeää, päättää Rautio.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.