Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Hämeenlinna esittäytyi microsoftilaisille Espoossa

Linnan Kehityksen Mika Kannisto Hämeenlinnan esittelypisteellä.

Linnan Kehityksen Mika Kannisto Hämeenlinnan esittelypisteellä.

Linnan Kehitys Oy esitteli Hämeenlinnan työpaikkojen, yrittämisen ja asumisen mahdollisuuksia tiistaina 23.8. Espoossa järjestetyssä rekrytointitapahtumassa. Tapahtuma järjestettiin Microsoftin eri toimipaikoista irtisanotuille eri alojen osaajille.

Paikalla kävi järjestäjän ilmoituksen mukaan yli 500 henkilöä. Näytteilleasettajia Microsoftin talossa oli 70. Hämeenlinna oli mukana näytteilleasettajana ainoana kaupunkiedustajana. Kantavana teemana oli muistuttaa Hämeenlinnan sijainnista kasvukäytävän keskipisteestä.

? Töitä ei enää nykypäivänä tehdä toimistoissa kahdeksasta neljään. Hämeenlinnasta käsin on perheen molempien aikuisten helppo tehdä etätöitä ja liikkua tarpeen mukaan moottoritietä molempiin suuntiin. Pisteellä käytiin koko päivän vilkasta keskustelua ja saimme heräteltyä kävijöitä miettimään Hämeenlinnaa vahvana vaihtoehtona, kertoo sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen Linnan Kehityksestä.

Microsoftilta vapautuu IT-osaajien lisäksi resursseja esimerkiksi myynnistä ja markkinoinnista, taloushallinnosta sekä erilaisista tuotekehitys- ja laadunvalvontatehtävistä. Linnan Kehitys kartoitti etukäteen suurimmilta hämeenlinnalaisilta yrityksiltä työntekijätilannetta ja muita työllisyyttä edistäviä tarpeita.

? Mahdollisista avoimista työpaikoista saatiin tiedot neljästä yrityksestä. Uskon, että onnistuimme löytämään tarpeita vastaavia osaajia yrityksille, kertoo sijoittumispalveluiden asiantuntija Mika Kannisto Linnan Kehityksestä.

Espoossa oli mukana myös hämeenlinnalainen Ambientia.

? Päätavoitteena meillä oli Ambientian tunnettuuden parantaminen ja yleiset rekrytointimarkkinoinnin ja verkostoitumisen tavoitteet muiden firmojen kanssa ja näissä varmasti onnistuimme, HR Specialist Minna Luiro Ambientiasta kertoo.

? Messuilla vallitsi kansainvälinen ilmapiiri ja pisteellämme kävi niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin tekijöitä. Muutamien kanssa keskusteltiin myös uuden yrityksen perustamisesta Hämeenlinnaan. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen päivän antiin. Onnistuimme luomaan positiivista mielikuvaa kaupungista esittäytymällä normaalista poikkeavassa ympäristössä, Kannisto kertoo.

Tapahtuman taustalla on Microsoftin Polku -ohjelma, joka perustettiin vuoden 2015 irtisanomisten pohjalta. Polun tarkoitus on tukea irtisanottuja yrittäjyyteen, uudelleen kouluttautumiseen ja lisätä yhteistyötä työnantajiin. Vuonna 2015 irtisanottujen 2.300 henkilön joukosta on perustettu 150 startup-yritystä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.