Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

ESITYS: Kaupunki ei rakenna pyöräteitä Renkoon, Tuulokseen ja Iittalaan

Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen esittää ensi tiistaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Hämeenlinnan kaupunki ei rakenna valtion tieverkolle kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä kantakaupungin ja pitäjien välille. Kaupunki jatkaa vaikuttamistyötä, jotta ELY rakentaisi yhteydet.

Esitys liittyy valtuutettu Anne Laatikaisen (sd.) ja sosialidemokraattisen valtuustoryhmän viime lokakuussa tekemään, 21 valtuutetun allekirjoittamaan valtuustoaloitteesseen jossa esitettiin, että Hämeenlinnan kaupunki rakentaisi kevyenliikenteenväylät ensivaiheessa kantakaupungista Renkoon ja Tuulokseen sekä toisessa vaiheessa kantakaupungista Iittalaan. Aloitteessa korostettiin kävelyn ja pyöräilyn roolin nousua yhä keskeisempään asemaan liikennejärjestelmän osana.

Kaupunginjohtajan esitys on kaupunkirakennelautakunnan ehdotuksen mukainen. Kaupunginhallituksen jälkeen aloite käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.

Aloitteen mukaiset yhteydet Renkoon, Tuulokseen ja Kalvolaan sijoittuvat kaikki valtion teiden varsille. Yhteyksien toteuttamiset ovat siis valtion vastuulla olevia hankkeita. Uudenmaan ELY-keskus on teettänyt selvityksen 10-tien kehittämiseksi ja siihen myös sisällytettiin kävelyn ja pyöräilyn yhteydet pitäjiin.

Asiaselostuksessa todetaan, että yhdistetyn kävelytien ja pyörätien kustannukset ovat arviolta noin 500.000 euroa kilometriltä. Kantakaupungista Renkoon yhteyden kustannukset olisivat siten noin 6,25 miljoonaa euroa, Tuulokseen noin 10 miljoonaa euroa ja Kalvolaan noin 8,75 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan aloitteen mukaiset yhteydet maksaisivat noin 25 miljoonaa euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.