Lauantai 13.04.2024
Nimipäivät: Tellervo

Tuuli:
 

Ensi-ilta, humalakierroksia ja opetustaulujen ostoshuumaa Museo Skogsterilla Taiteiden Yössä

Mika Koskisen lyhytanimaatio Kirjeitä Parkkimäentielle on ensi-illassa Museo Skogsterissa. Kuva: Hml museot.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Museo Skogsteriin pääsee maksutta Taiteiden yönä elokuun 26. päivänä kello 17 – 21. Taiteiden yönä Skogsterissa saa ensi-iltansa Mika Koskisen lyhytanimaatio Kirjeitä Parkkimäentielle.

Lisäksi kaupunginmuseo tarjoaa kaksi maistiaiskierrosta hämeenlinnalaisen humalan historiaan ja myy vanhoja opetustauluja museokaupassa.

Taiteilija ja ohjaaja Mika Koskisen uunituoreen lyhytanimaation ydinteemoja ovat elämänmittainen rakkaus, kaipaus ja elämä sen kaikessa kauneudessaan. Ohjaajan isovanhempien kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin pohjautuva teos nostaa esiin elämän läpi kantavat tunteet, kaipauksen kun toinen ei ole läsnä, epävarmuuden, yksinäisyyden, mutta ennen kaikkea kiitollisuuden siitä, että on saanut kokea elämän toisen kanssa.

Teos on toteutettu Hämeen Maakuntarahaston ja Taiteen Edistämiskeskuksen tuella. Animaation kesto on 8 minuuttia ja siinä on englanninkielinen tekstitys. Lyhytanimaatiota pääsee katsomaan maksutta koko tapahtuman ajan.

Kaupunginmuseon suositulla kävelykierroksella Hämeenlinnalaisen humalan historiaa tutustutaan alkoholin nauttimisen, valmistamisen ja myynnin kiehtovaan paikallishistoriaan 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa, jolloin Hämeenlinnassa toimi useita panimoita ja tislaamoita ja yksi katukin oli nimetty Panimokaduksi. Taskukokoisen kävelykierroksen kesto on 30 minuuttia ja kävelymatka noin 500 metriä.  Maksuttomat kierrokset alkavat Museo Skogsterista kello 18 ja kello 19.30.

Vanhoja opetustauluja myydään Museo Skogsterin museokaupassa kello 17 alkaen koko Taiteiden yön viikonlopun niin kauan kuin tauluja riittää.

Myös näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta Taiteiden yössä. Entisajan arjen askareita ja elämää esittelevä näyttely Ennen kaikki ei ollut paremmin on avoinna 4.9. saakka. Alakerran näyttely Ooh, Urheilu! kertoo Hämeenlinnan monipuolisesta urheiluhistoriasta ja kaupungin osallistumisesta vuoden 1952 olympialaisiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.