Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Elomessuilla tavoiteltiin hiilineutraalia Hämeenlinnaa, ihasteltiin Kanada-maljaa ja puhuttiin leikatusta indeksistä

Kokoomuksen Antti Ahonen ja SDP:n Heidi Leinonen paikallisen sinipuna-akselin toimivuutta kuvastavan kukkakimpun kera.

Elomessujen toinen päivä Verkatehtaan alueella käynnistyi pilvisenä mutta yleisöä riitti silti. Politiikasta puhuttiin useallakin kojulla.

? Eläkeläisten asia on puhuttanut, nuorisoa ei ole kauheasti käynyt, kertoi paraatipaikalla olleen Vasemmistoliiton teltalla päivystänyt Tapani Antikainen.

Puheenaiheena Antikaisen mukaan on erityisesti leikattu eläkeindeksi.

? Indeksi puolitettiin 90-luvulla ja sen piti olla väliaikaista, hän kertoi.

Toinen kärkipuheenaihe oli ollut työttömyysturvan aktiivimalli, joka monien kojulla vierailleiden mukaan pitäisi purkaa kokonaan.

Vaemmistoliiton teltalla päivysti Tapani Antikainen.

Kun uusia vaaleja ei nyt ole välittömästi näköpiirissä, puhutti SDP:n ja kokoomuksenkin kojuilla paikallisten kysymysten lisäksi valtakunnanpolitiikka.

? Valtakunnalliset, kuten turvallisuuteen liittyvät teemat ja paikallisesti pysäköintiratkaisut sekä Hämeenlinnan elinvoima, kiteytti Antti Ahonen (kok.).

Kaksipäiväinen Elomessutapahtuma Verkatehtaan alueella kokoaa yhteen hämeenlinnalaisia.

Kokoomuksen poissaolo Antti Rinteen hallituksesta on Ahosen mielestä herättänyt puolueen kenttäväessä pettymyksen sijaan ennemminkin orastavaa innostusta.

? Mielikuva virkamiesmäisestä valtionhoitajapuolueesta ehkä rikkoutuu ja oppositioasema tarjoaa mahdollisuuden kirkastaa omaa sanomaa. Epäluulo hallituspohjaa kohtaan on silti voimakas, kuvaili Ahonen.

Pääministeripuolue SDP:tä edustava Heidi Leinonen taas oli saanut keskustella hallitusohjelmasta.

? Puolueen pääministeriys tuntuu kirvoittavan enemmänkin kritiikkiä. Malttia, malttia, pitää löytää kokonaisratkaisuja eikä pelkkiä keihäänkärkiä. Hallitukselta on jo tullut hyviä avauksia, hän kannusti.

Teeman Hiilineutraali Hämeenlinna puolesta kampanjoivat muun muassa strategiapäällikkö Ismo Hannula ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Hämeenlinnan kaupungin standilla Verkatehtaan sisätiloissa ponnisteltiin hiilineutraalin Hämeenlinnan puolesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution mukaan käytännön tekoja hiilineutraaliuden puolesta edustaa esimerkiksi lyhyiden matkojen liikkuminen jalan tai pyörällä.

Asukaskysely Hiilineutraalista Hämeenlinnasta on avoinna netissä elokuun 15. päivään saakka.

Lammin Säästöpankin kojulla pääsi osallistumaan kyselyihin ja arvontoihin.

Kävijöitä riitti heti aamukymmenestä asti myös 90-vuotisjuhlakauttan aloittelevan HPK:n teltalla, jossa tavattavissa olivat Niklas Friman, Petteri Nikkilä ja Rasmus Reijola. Eilen oman juhlaturnauksensa voiton varmistaneet Suomen mestarit saivat kirjailla nimmareitaan niin paperille kuin fanipaitoihin.

HPK:n varakapteeni Petteri Nikkilä ja kapteeni Niklas Friman Kanada-maljan äärellä.

Elomessuja kehuttiin hyväksi tavaksi tavoittaa ihmisiä myös Lähitapiolan kojulla.

? Aika hyvin ihmiset tulevat juttelemaan ja kyselemään jos joku asia askarruttaa.

Juha Reinikainen

LähiTapiola oli yksi Elomessujen näytteilleasettajista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.