Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

ELÄMÄLTÄ KAIKEN SAIN: Kesällä 2024 Kaupunginpuistossa nautitaan musiikkikomediasta

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri (HUK) tuo ensi kesänä Kaupunginpuiston näyttämölle musiikkikomedian Elämältä kaiken sain. Pepe Willbergin hittien tahdissa sujuvaa komediaa esitettiin tänä kesänä Rauman kesäteatterissa ja produktio näyttelijöineen vaihtaa nyt vain kaupunkia.

HUKin vetäjä, yrittäjä Otto Kanerva toimii myös Rauman teatterin taiteellisena johtajana joten yhteistyön periaate on luontevaa.

– Näin myös free-näyttelijät tietävät, että töitä on tiedossa kahdeksi kesäksi eteenpäin.

Sekä Kanerva että Hämeenlinnassa aiemminkin esiintynyt, Elämältä kaiken sain -komedian esityksistään kiitosta kerännyt Anna Hanski pitävät ryhmän koossa pysymistä hyvänä.

– Kesäteatterissa korostuu tietty kesäleirimäisyys ja on tärkeää, että porukalla on hyvä henki keskenään, Otto Kanerva sanoo.

– Olen ollut mukana monissa tuotannoissa ja täytyy sanoa, että tässä porukassa on jotain ekstraa, kuvailee Anna Hanski.

“Kesäteatterissa yksi leikkisä elementti on aina auto, ja tällä kertaa se on Trabant”.

– Otto Kanerva

Ohjaaja-käsikirjoittaja Otto Kanerva (vas.) sekä näyttelijät Anna Hanski ja Miikka J. Anttila ovat kääntäneet katseensa jo kohti tulevaa kesää. Kuva: Juha Reinikainen.

Tarinaa sävyttää Petrus Kähkösen esittämän puuhamies Arin DDR-aiheisten esineiden keräilyvimma.

– Kesäteatterissa yksi leikkisä elementti on aina auto, ja tällä kertaa se on Trabant, kertoo Otto Kanerva.

Hämeenlinnalaistaustaisen Miikka J. Anttilan esittämä postimies Jouko puolestaan on hersyvän humoristinen hahmo.

– Näytelmä oli arvostelumenestys Raumalla ja moni katsoja jäi vielä esityksen päätyttyä paikan päälle hengailemaan ja kiittelemään, Anttila sanoo.

HUK aloitti Hämeenlinnassa vuonna 2015 ja on profiloitunut nimenomaan musiikin ympärille rakennetuilla esityksillä. Varsinkin kesän 2023 Dingo-musikaali iski läpi valtakunnallisestikin ja keräsi 22.000 katsojaa.

– Elämältä kaiken sain ei ole Pepe Willbergin tarina, vaikka siinä hänen musiikkiaan kuullaankin. Tuotanto saattaa siis puhutella vielä laajempaa yleisöä, pohtii Kanerva ääneen.

Esitykset alkavat kesäkuun 26. päivänä ja viimeisen kerran Elämältä kaiken sain nähdään ja kuullaan Hämeenlinnassa elokuun 17. päivänä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.