Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

DESIGN: Hoffilta kohti julkisuutta

Muotoilija Jenni Saksa ja jalkinesuunnittelija Sanna Niskanen löysivät toimitilat Wetterhoffilta -eli sieltä missä nyt ammattikorkeakoulupohjainen koulutus sai alkunsa.

Jenni Saksa tekee huovasta ja nahasta värikkäitä ja huomion vangitsevia laserleikattuja asusteita. Korva- ja rannekorut kävivät jo Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Niin myös Sanna Niskasen tekemät kengät ja laukku.

Muotoilija Jenni Saksa (vas.) ja jalkinesuunnittelija Sanna Niskanen löysivät työtilat Wetterhoffilta, josta koko koulutus on alun perin lähtenytkin.

Muotoilija Jenni Saksa (vas.) ja jalkinesuunnittelija Sanna Niskanen löysivät työtilat Wetterhoffilta, josta koko koulutus on alun perin lähtenytkin.

– Seija Puusaari halusi nostaa esillä hämeenlinnalaista suunnittelua ja valitsi meidät. Tosi hieno juttu, sillä tunnettuutta on nyt hankittava monilta foorumeilta.

Yksi tapa saada näkyvyyttä on kiertää design-messuja ja luoda yhteyksiä luettuihin muotibloggareihin ja julkkiksiin. Näin hoffilaiset ovat tehneetkin.

– Mira Luoti käytti Voice of Kids -tuomarina korujani. Myös Anne Kukkohovilla on asusteitani, Jenni Saksa iloitsee.

 Tuotteiden lanseerausta työhuoneelta jälleenmyyntiin ei koulutuksessa voi tarpeeksi korostaa. Kilpailu on kovaa.

– Alamme on tosi kilpailuhenkinen. On vain löydettävä oma juttunsa.

– Oma lupaukseni on tehdä asiakkaalle mittatilaustyönä esimerkiksi hienot kengät tai uniikki laukka vaikka kolmimetrisestä käärmeennahasta, Sanna esittelee asiakkaalta saaneensa eksoottistaa raaka-ainetta.

Jenni Saksa ja Sanna Niskanen ovat joka tapauksessa hyvällä kasvu-uralla, mitä jo alkanut tuotemyynti Sibelius Centerissa tukee hyvin.

– Nyt on syntynyt ajatus, että järjestäisimme keväälle design-messut vaikka tänne Hoffille. Tästäkin talosta löytyy niin paljon sen alan osaamista.

Jenni Saksa Design ja Sanna Niskasen Cobblerina Wetterhoffin talo 3. krs.

 Teksti ja kuva: Ilkka Peltoniemi

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.