Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

BIRGER: Kuninkaallinen Nukketeatteri marssittaa lavalle Urpon ja Anderssonin

Nukketeatteriin ovat päässeet muun muassa Pinne ja Pipilä -hahmot.

Nukketeatteriin ovat päässeet muun muassa Pinne ja Pipilä -hahmot.

Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin Tasavallan Marionetit esiintyvät kertalaakina Olutravintola Birgerissä lauantaina 26.11 klo 20. Tasavallan Marionetit on Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin luoma suosittu ajankohtainen poliittinen parodiasarja, jossa nähdään suomalaisen poliittisen elämän koomisuus nukketeatteritaiteilijan silmälasien läpi nähtynä.

Suomessa ainutlaatuinen karikatyyrinukeilla toteutettu parodia ilkamoi poliitikkojen vallanhimolla sekä heidän surrealistisilla ja surkuhupaisilla päätöksillään. Teatteri on toteuttanut sarjan kuusi itsenäistä osaa vuodesta 2010 lähtien.

Suuren teatterivaliokunnan käsittelyyn ovat päässeet eduskunta, paikallispolitiikka, presidenttiehdokkaat, media ja julkkikset. Tasavallan marionetit ? parodiasarjan aiemmat osat ovat Suuri Eduskuntauudistus 2015, Oi, Maamme Julkut, Kummallisvaalit, Pressa sihisi hississä ja Kaboom I ja II.

Nyt esitettävä Tasavallan Marionetit on päivitetty kooste sarjan aikaisemmista osista höystettynä uusimmilla poliittisilla käänteillä. Esityksen sisältöä ja hahmoja päivitetään aina poliittisten tilanteiden mukaan. Kaikki esityksen hahmot ovat nukkemestari Hannu Räisän käsialaa. Uusina hahmoina mukaan ovat päässeet Kokoomuksen Petteri Urpo ja Vasemmiston Bi Andersson.

Nukkien takana nukettamassa ovat Hannu Räisä, Antti Kemppainen ja Taina Maria Savimäki. Esityksen käsikirjoitus ja ohjaus on Räisän ja Kemppaisen käsialaa.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.