Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Ambulanssi alkoi päivystää Miekkalinnassa

Kanta-Hämeen Pelastuslaitos sijoitti maanantaista alkaen ympärivuorokautisen ensihoitoyksikön päivystämään Hämeen poliisilaitoksen tiloihin Miekkalinnaan. Akuuttilääketieteen professori Ari Palomäki Tampereen yliopistosta arvioi, että Hämeenlinnassa tehdään nyt jopa kansainvälisesti arvioiden edistyksellistä ja valitettavan harvinaista viranomaisyhteistyötä.

? Hämeenlinnassa poliisin, pelastuslaitoksen ja sairaanhoitopiirin yhteistyö helpottaa merkittävästi ensihoitopalvelujen toteuttamista, hän arvioi.

Lähtökohta on kuitenkin paikallinen tarve. Ambulanssilla kestää Kutalantien paloasemalta kaupungin länsipuolelle niin kauan, että myös aluehallintovirasto on ottanut asiaan kantaa.

? Etäisyys Kutalantien paloasemalta läntiselle puolelle kaupunkia on pitkä, eivätkä liikennejärjestelyt kaikilta osin tue nopeaa hälytysajoneuvoliikennettä, vahvistaa ensihoitopäällikkö Lasse Hakala.

Ensihoitopäällikkö Lasse Hakala iloitsee, kun kantakaupungin länsiosiin saadaan nyt ensihoitopalvelut nopeammin.

Ensihoitopäällikkö Lasse Hakala iloitsee, kun kantakaupungin länsiosiin saadaan nyt ensihoitopalvelut nopeammin.

Hämeen poliisin apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen on tyytyväinen, että poliisi pystyy tarjoamaan tärkeälle yhteistyökumppanilleen tilaa kattonsa alta. Pelastuslaitos soveltuu toimialansa puolesta hyvin poliisitaloon, jossa jo entuudestaan on toimitilat syyttäjällä.

? Poliisi taas pystyy hyödyntämään ensihoitajien osaamista ja välineitä muun muassa poliisivankilan ensihoitoa vaativissa tehtävissä, Seppänen kertoo yhteistyön eduista.

Kokeilu antaa mahdollisuuden siihen, että eri viranomaiset tulevat entistä paremmin tutuiksi keskenään ja oppivat toistensa toimintatavat. Tämä sekä helpottaa yhteistyötä kenttätilanteissa että mahdollistaa erilaisen koulutusyhteistyön. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.