Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

AMARILLO: Äänestysvoittaja tarjoaa nyt kotiruokamaisempaa lounasta texmex-vivahteella

Ravintolapäällikkö Tero Tila (oik.) otti vastaan Hämeenlinnan Vuoden lounasravintolan tunnustuksen Juha Reinikaiselta.

Reska.fi:n Vuoden lounasravintolan 2022 äänestyksen voittanut Amarillo vaihtoi annoslounaat buffaan juuri ennen äänestyksen alkua. Näyttävien ja täyttävien, pöytään tarjoiltujen annosten sijaan Amarillosta on syyskuusta asti saanut koota noutopöytälounaan, jota ravintolapäällikkö Tero Tila kuvailee entistä kotiruokamaisemmaksi, mutta edelleen texmex-vivahteella.

– Amarillossa on lounaalla viiden viikon kiertävä lista. Tarjolla on kaksi lämmintä ruokaa joista toinen on aina vegeä, Tila kertoo.

Haastattelupäivänä jonoa on ennen avaamista niin Amarilloon kuin naapurissa toimivaan Lounasravintola Svenniinkin. Vaikka molemmat tarjoavat nyt buffetlounasta, päällekkäisyyksiä yritetään välttää.

Tila ei usko, että burgeribuumi on Suomessa ohi, ja Amarillossakin katetaan perjantaina lounaalle burgeribuffa. Myös lounasaikaan burgeria edelleen saa alacarte-listalta. Suunta varsinkin lounailla on kuitenkin selkeä: asiakkaat suosivat kevyempää ja vihreämpää. Perjantain burgeribuffassakin on vegepihvit vaihtoehtona.

– Lounasruokana burgeri menee ehkä kerran viikossa, Tila arvioi.

Kaupunkilaisten lounassuosikkeihin kuuluvat erityisesti kalaruoat.

– Kala toimii aina niin tässä kuin Svennissäkin, Tila kertoo.

Myös lounassalaatteihin panostetaan vahvasti ja varsinkin ruokaisat, kylmät salaatit tekevät kauppansa.

Amarillon lounasbuffasta löytyy pääruokien kylkeen sekä kevyempää että ruokaisampaa salaattia, kertovat ravintolapäällikkö Tero Tila ja tarjoilija Mitja Nurminen.

Vuonna 2019 avattu Reskan Amarillo ehti toimia noin vuoden ajan ennen koronasulkua. Rajoitusten jälkeen väki on löytänyt takaisin lounaalle ja ravintolapäällikkönä avaamisesta asti toiminut Tila arvioi, että etätyöbuumi alkaa ydinkeskustassa olla ohi.

Uusin lounasuudistus otettiin käyttöön lähes kaikissa Amarillo-ketjun 23 ravintolassa. Täyden palvelun ravintolalle lounas on Tero Tilan mukaan palvelu muiden joukossa.

– Toimintamme painottuu enemmän alacarte-ruokailuun ja yökerhoon, hän toteaa.

Amarilloa ja Svenniä pyörittää vähän yli 20 työntekijän joukko.

– Kesäksikin meillä riitti onneksi hyvin työntekijöitä. Viime kesä oli siinä mielessä normaalimpi, että kotimaan matkailun vaikutus alkoi näkyä vasta juhannuksen jälkeen. Onneksi Hämeenlinnassa myös tapahtuu varsinkin heinäkuussa joka viikonloppuna jotain.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.