Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Ahveniston maauimala avautuu ensi viikolla

Ahveniston maauimala avautuu keskiviikkona 15.5. kello 15. Maauimalan avajaisten kunniaksi avajaispäivänä altaassa uidaan eurolla. Alennushinta on voimassa koko avajaispäivän ja liput myydään aiempien vuosien tapaan Ahveniston kahvilan lipunmyynnistä.

? Suomen kesä saattaa olla oikukas, mutta 26-asteisessa altaassa kesäfiilis on aina taattu.  Hyvän kesäfiiliksen herättämiseksi avajaispäivänä maauimalassa uidaan eurolla ja säpinän altaalla takaavat koko kesän ovat voimassa edulliset 10-kortit. Allas on myös mahtava paikka treenata sateisina päivinä ja silloin ovat voimassa sadepäiväliput eli sisäänpääsy on puoleen hintaan, kertoo Ahveniston puistopäällikkö Siiri Ellä.

Ahveniston maauimala on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun loppuun asti ja aukioloajat vaihtuvat neljässä jaksossa sesongin sekä odotetun kävijämäärän mukaan. Toukokuussa maauimala on avoinna viitenä päivänä viikossa ja kesäkuun alusta elokuun loppuun viikon jokaisena päivänä.

Voimassa olevat aukioloajat löytyvät aina varmimmin Ahveniston Toimintapuiston verkkosivuilta www.ahvenisto.fi. Ahveniston Toimintapuiston alueelta löytyy myös aukioloaikojen kyltit. Asiakaspalautteen perusteella aukioloajoista tulostetaan jaettavia esitteitä, jotka voi napata mukaan Ahveniston kahvilasta, Hämeenlinnan uimahallista tai palvelupiste Kastellista.

Ahveniston maauimala valittiin vuoden 2017 liikuntapaikaksi ja silloin valintaa perusteltiin muun muassa maauimalan toimimisena matalan kynnyksen ja laajojen ryhmien liikuntapaikkana. Mauri Peltovuori opetus- ja liikuntaministeriöstä kuvasi maauimalan tarjoavan suorituspaikat sekä kilpaurheiluun että omaehtoiseen terveyttä- ja hyvinvointia edistävään liikuntaan.

Peltovuoren kommentit ja vuoden liikuntapaikan valintaperusteet kuvaavat hyvin maauimalan toimintaperiaatteita ja elämyksellisillä palveluilla pyritään kasvattamaan maauimalan houkuttelevuutta yhä laajemmalle asiakaskunnalle.

Tänä vuonna kesäkuun alussa alkavat viikoittaiset Suppama-vesitreenit, jotka toteutetaan kelluvien treenialustojen päällä HIIT-intervalliharjoituksina. Suppaman lisäksi aikuisille järjestetään uintitekniikka -kurssi, jossa tavoitteena on tehdä uinnista elinikäinen harrastus.

Nuoremmille vesipedoille elämyksiä tuovat kesälauantaisin- ja sunnuntaisin järjestettävät SuperWibit-päivät. Kesäkuun alussa alkavat myös kaksi merenneitokoulua, jossa 6-12 -vuotiaat lapset valloittavat vedenalaisen valtakunnan merenneitopukuja ja -räpylää hyödyntäen.

Omatoimisille kuntouimareille puolestaan alkavat aamu-uinnit kesäkuun alussa, jolloin maauimala avautuu tiistaisin kello 6. Allas pidetään jatkuvassa hyötykäytössä ja uintiseurat harjoittelevat maauimalassa myös aukioloaikojen ulkopuolella.

? Joka vuosi kehitämme altaalle uusia palveluita ja liikuntaohjelmia, jotka tekevät siitä entistä houkuttelevamman liikuntakohteen. Kesäviikonloppujen SuperWibit-päivät ovat jo saavuttaneet suosikin aseman ja niitä varten matkustetaan Apparalle pidempienkin matkojen päästä.

? Kesän alussa alkavat kurssimuotoiset uintitunnit, joista aikuisten uintitekniikkakurssi sekä merenneitokoulu saivat viime vuonna mahtavaa palautetta. Tänä vuonna aloitamme kesäkuusta lähtien keskiviikkoisin Suppama-treenit, jotka tehdään HIIT-intervalliharjoituksina kelluvien treenialustojen päällä hyödyntäen omaa kehonpainoa. Veikkaan ettei kukaan ole aiemmin hikoillut altaalla yhtä paljon kuin tulevissa Suppama-treeneissä!, ennakkoi Ahveniston Toimintapuiston puistopäällikkö Siiri Ellä maauimalan uusia liikuntapalveluita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.