Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Ahvenistolle avautuu talvikahvila ja retkiluistelurata

Ahveniston talvikahvilan tunnelmaa kuvaillaan mutkattomaksi ja lämpimäksi.

Ahveniston kahvila avautuu tänään ja on avoinna talvikauden keskiviikosta lauantaihin kello 11 – 17. Talvikahvila tuo Ahvenistolle lisää palveluita ja liikuntamahdollisuuksia talvikaudella. Tammikuussa 2024 Ahvenistonjärvelle aurataan kaikille avoin retkiluistelurata.

Kahvilan toimintaan on haettu inspiraatiota pohjoisen latukahviloista, joissa tunnelma on mutkatonta ja lämmintä. Kahvilaan voi tulla nauttimaan kupin kuumaa juomaa kesken mäenlaskun tai hiihtolenkin. Kahvilan toiminnasta vastaa Ahveniston Toimintapuiston puistopäällikkö Aatu Murtomäki, joka on koulutukseltaan eräopas ja omaa pitkän kokemuksen pohjoisen matkailupalveluiden tuottamisesta.

– Toivon todella, että ihmiset löytävät Ahveniston monipuoliset maastot talvikaudellakin. Harjut tarjoavat upeat korkeuserot, löytyy hieno suppajärvi, vanhaa metsää sekä komea suoalue. Lumikengät sekä liukulumikengät tuovat talviretkeilyyn ihan uuden ulottuvuuden, kun lähiluonnossakin voi seikkailla omassa rauhassa ja nauttia lumipeitteen tuomasta hiljaisuudesta, kertoo Murtomäki.

Ahvenistolla on jo entuudestaan ollut erinomaiset talviaktiviteettimahdollisuudet hienon pulkkamäen, lähellä kulkevien latujen ja ulkoilureittien puolesta. Talvella 2024 kokeillaan ensimmäistä kertaa retkiluisteluradan aurausta Ahvenistonjärvelle. Retkiluistelurata pyritään avaamaan tammikuun aikana ja se aurataan päivittäin talvikahvilan ollessa avoinna. Aurauksesta vastaa Ahveniston Toimintapuisto. Kahvila vuokraa retkiluistimia, lumikenkiä sekä liukulumikenkiä myös ensimmäistä kertaa tällä talvikaudella.

Kahvilasta saa vuokrata myös retkiluistimia.

– Retkiluisteluradasta on puhuttu monta vuotta, mutta tänä talvena päätimme toteuttaa sen. Haluamme saada Ahvenistosta myös talviliikunnan keskuksen ja näkisin talvikahvilan toimivan hyvänä tukikohtana siihen. Retkiluisteluradasta pyritään saamaan koko perheelle sopiva suojaisen ympäristön ja helpon saavutettavuuden ansiosta. Ainutlaatuisena asiana Ahvenistolla on myös tarjolla parkkipaikan vieressä olevat lämmitetyt pukuhuone- ja wc-tilat, mikä tekee talviretkestä helppoa ja mukavaa, kommentoi Aatu Murtomäki.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.