Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Äänestys Taidelansseihin toteutettavista teoksista käynnistyi

Hämeenlinnan taidemuseon ja Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen Taidelanssi-projektissa äänestetään nyt Taidelansseihin toteutettavista teoksista. Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmista on valittu noin 30 teosta, joiden joukosta äänestetään Taidelansseihin toteutettavat teokset.

Julkinen äänestys on auki 18. – 30.11.2022, ja osallistua voi sekä Hämeenlinnan taidemuseossa että verkossa: www.hameenlinnantaidemuseo.fi/museo/taidelanssi/taidelanssi-aanestys/

Yleisöäänestyksen kanssa samaan aikaan alueen pelastuslaitoksen ensihoitajat valitsevat suosikkinsa. Nämä kaksi erillistä äänestystä määrittävät lopulta ambulansseihin toteutettavat teokset. Valmiit Taidelanssit esitellään valtakunnallisena 112-päivänä 11.2.2023.

Yksi teos on valittu jo työskentelyn aikana: Oskar Saxelinin Maisema Tuuloksesta, 1899. Se on noussut monien suosikiksi jo nyt, koska kyseessä on hämeenlinnalaissyntyisen taiteilijan maalaus paikallismaisemasta. Teos Maisema Tuuloksesta toteutetaan ambulanssiin pilottina vielä tämän vuoden puolella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.