Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Kaupan alan lakko alkaa huomenna

Palvelualojen ammattiliitto PAMin julistama kahden vuorokauden mittainen lakko kaupan alalle alkaa huomenna. Nimettyihin kauppaliikkeisiin ja logistiikkapalveluihin kohdistuva lakko alkaa torstaina helmikuun 9. päivänä kello 5 ja päättyy lauantaina helmikuun 11. päivänä kello 5. Lakko kohdistuu muun muassa Hämeenlinnan Citymarketeihin sekä Prismaan.

Työntekijöitä edustava ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Kaupan liitto ovat tuloksetta neuvotelleet työehdoista ja palkkauksesta tammikuusta saakka. Lakkovaroituksen PAM antoi tammikuun 22. päivänä.

Valtakunnansovittelija on sovitellut kaupan alan työriitaa tammikuun 24. päivästä saakka. Eilen illalla sovittelija totesi, että osapuolten näkemyserot ovat edelleen liian suuria, jotta valtakunnansovittelija pystyisi antamaan sovintoehdotuksen. Sovittelua jatketaan myöhemmin.

PAM vahvisti lakon alkamisen järjestön verkkosivuilla eilen illalla.

– PAMin tavoitteena on edelleen, että kaupan alan työntekijöille tehdään kunnollinen palkankorotus, joka turvaa ostovoimaa ja tuo helpotusta inflaation nostamien kustannusten keskellä. Tämä tarkoittaisi noin 200 euron korotusta palkkoihin, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoi tiedotteessa.

PAM on julkistanut jo aiemmin myös seuraavat työtaistelutoimenpiteensä jotka toteutuvat mikäli neuvotteluissa ei päästä tuloksiin. Lakon kaupan alan logistiikkapalveluissa oli esimerkiksi määrä alkaa jo maanantaina helmikuun 6. päivänä mutta työ- ja elinkeinoministeriö siirsi lakon alkua kahdella viikolla valtakunnansovittelijan esityksestä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.