Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 2 m/s WNW
 

Kanta-Hämeessä ei suositella helpotuksia koronarajoituksiin

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina toukokuun 6. päivänä koronavirustilannetta. Maakunta on palannut ilmaantuvuuslukujen osalta takaisin leviämisvaiheeseen, mutta terveydenhuollon kantokyky ei ole vaarassa ja tartuntojen määrässä on kuluvalla viikolla käännytty jälleen hienoiseen laskusuuntaan. Näin ollen maakuntaryhmä linjasi, että Kanta-Häme jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa.

– Haluamme välttää edestakaista jojo-liikettä luokittelussa, vaikka numeroiden perusteella olemme taas palanneet leviämisvaiheeseen. Mahdollisuuksia suositusten löysäämiseen ei tässä tilanteessa kuitenkaan ole yhtään, joten nykyisiä rajoituksia jatketaan toukokuun loppuun saakka, toteaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Maakuntaryhmä siis suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumia koskeva kymmenen henkilön rajoitus pidettäisiin voimassa 31.5. asti. Yksityistilaisuuksia koskee vastaava suositus. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaakaan ei suositella käynnistettäväksi vielä toukokuun aikana.

Maakuntaryhmä kävi keskustelun liittyen myös kuntavaalien kampanjointiin ja totesi, että puolueiden ja ehdokkaiden kampanjatilaisuuksia koskee edellä mainittu tartuntatautilakiin perustuva, maksimissaan kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus.

– Tässä tilanteessa nyt kaikkien tulisi edelleen noudattaa tunnollisesti rajoituksia ja suosituksia, jotta emme joutuisi takaisin leviämisalueen maakunnaksi. Eniten haittaa siitä olisi ravintoloille, koska valtioneuvosto säätelee niiden aukioloa epidemiatasoluokitusten mukaisesti. Jos tartunnat jatkavat nousuaan Kanta-Hämeessä, myös muita suosituksia ja rajoituksia jouduttaneen uudelleen vielä kiristämään, Leskinen sanoo.

Tärkeimpänä toimena maakuntaryhmä pitää tartuntojen lähteidenkin perusteella sitä, että jokainen yksilö välttelee vielä kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja.

– Siten saamme epidemiatilanteen laskukäyrälle ja vältämme kesään pidentyviä rajoituksia, Leskinen toteaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.