Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kanta-Hämeen uusi johtajaylilääkäri Sally Järvelä on ruudikas muutosjohtaja

Sally Järvelä aikoo olla palveleva johtaja Kanta-Hämeen keskussairaalan lääkäreille.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina 11. kesäkuuta yksimielisesti kuntayhtymän johtajaylilääkärin virkaan lääketieteen tohtorin, ortopedian ja traumatologian erikoislääkärin Sally Järvelän. Tampereen yliopistollisen sairaalan toimialuejohtajan paikalta siirtyvä Järvelä, 41, aloittaa työt Kanta-Hämeen keskussairaalassa nopealla aikataululla jo elokuun alusta.

? Voi sanoa, että saimme Järvelässä ne ominaisuudet, joita etsimmekin. Hän on nuori, mutta jo kokenut, koulutettu ja dynaaminen muutosjohtaja, jolla on erinomaiset sosiaaliset taidot. Hän tuntee tärkeimmän yhteistyökumppanimme Taysin hyvin, mistä on varmasti apua, kun entisestään syvennämme yhteistyötä Tähtisairaala-hankkeessa, kehuu KHSHP:n hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki.

Järvelä on syntynyt ja viettänyt nuoruutensa Hämeenlinnassa ja asuu kaupungissa perheensä kanssa tälläkin hetkellä.

? Työmatkan lyhentyminen oli kuitenkin syistä vähäisin, kun päätin hakea tätä virkaa. Sen sijaan Kanta-Hämeen todella ketterä organisaatio ja tekemisen meininki kiinnostivat. Täällä on saatu hienoja uudistuksia aikaan ja pääsen mukaan erittäin mielenkiintoisiin hankkeisiin sekä sitoutuneeseen ja yhteen hitsautuneeseen porukkaan, Järvelä kuvailee.

Keskeisistä hankkeista hän nostaa esiin hoidon vaikuttavuuden mittaamisen kehittämisen yhteistyössä ruotsalaisen Ivbar-instituutin kanssa, Tähtisairaala-hankkeen ja uuden Assi-sairaalan rakentamisen.

? Näen, että vaikuttavuuden mittaaminen on erittäin tärkeää erikoisairaanhoidon tulevaisuuden kannalta. Tähtisairaalassa on suuria synergia-mahdollisuuksia, mutta yhteistyön tasavertaisuuden osalta tulee luonnollisesti olla tarkkana, ettei Kanta-Hämeelle synny altavastaaja-asemaa suhteessa Pirkanmaahan. Kilpailu on käytävä muualla kuin hankkeessa mukana olevien sairaaloiden välillä. Uuden keskussairaalan rakentaminen taas on kerran elämässä -mahdollisuus, johon olen saanut hyvää pohjaa EMBA-opinnoistani, Järvelä luettelee.

Hän juuri suorittanut Aalto-yliopistossa Executive Master of Business Administration -tutkinnon, jonka yksi teema oli juuri se, kuinka tilojen suunnittelulla voidaan vaikuttaa palvelujen ja prosessien kehittämiseen.

Järvelä puhuu muutosten johtamisessa ja kulttuurin kehittämisessä ?palvelevasta johtajuudesta?.

? Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että johtaja saavuttaa henkilöstönsä luottamuksen ja ottaa henkilöstön vahvasti mukaan muutoksiin. Johtajan roolina on auttaa henkilöstöä yhä parempiin suorituksiin ja tarjota työkalut onnistumisiin, hän pohtii.

Johtajaylilääkärinä Sally Järvelä on kollegoidensa joukossa nuori, mutta jo meritoitunut sekä käytännön että tutkimustyön tasoilla.

? Haluan tuoda mukanani dynaamisuutta ja energiaa ? ruutia varmasti edelleen löytyy, hän nauraen sanoo.

Pitkiksi venyvien työpäivien ja -viikkojen päälle häneltä löytyy lasten lisäksi aikaa vielä harrastuksillekin.

? Harrastan liikuntaa monipuolisesti ja luen paljon kirjoja. Tähtitiede on suuri kiinnostuksen kohteeni, joten erityisesti kosmologiaa koskevaa kirjallisuutta kuluu käsissäni.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.