Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Kanta-Häme ottaa käyttöön STM:n hybridistrategian uudet linjaukset täysimääräisesti

Kanta-Hämeessä otetaan täysimääräisesti käyttöön sosiaali- ja terveysministeriön uusien linjausten mukainen koronatorjunnan hybridistrategia. Yhteiskunnan toimintoja ei lähtökohtaisesti rajoiteta.

Pienen riskin tilaisuuksiin ei kohdisteta rajoitustoimenpiteitä. Jos rajoitustoimenpiteet ovat epidemian yltymisen johdosta välttämättömiä, kohtalaisen ja suuren riskin omaavia tilaisuuksia rajoitetaan paikallisin toimin.

Kanta-Hämeen maakuntaryhmä ei tuoreen tiedotteen mukaan näe tarvetta erityisten rajoitusten asettamiselle suuren tai kohtalaisen riskin tilaisuuksille.

– Rajoitusten mahdollisuutta ei voida sulkea pois, jos epidemiatilanne jälleen kääntyy heikommaksi, maakuntaryhmän puheenjohtaja, KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Leskinen huomauttaa.

Jos uuden strategian mukaiset alueelliset kohdennetut toimet jatkossa ovat tarpeen, niitä koordinoidaan ja ajastetaan Kanta-Hämeen pandemiaryhmän kokouksissa.

Maakuntaryhmä kuitenkin muistuttaa, että koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta.

Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava: asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet, tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan ja asiakkaiden sekä osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Tällä hetkellä vaatimukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.