Perjantai 01.12.2023
Nimipäivät: Oskari

Tuuli:
 

Jenni Lappalainen soittaa Ilmari Hannikaisen sävellyksiä

Kuva: Hämeenlinnan kaupunginmuseo.

Pianisti Jenni Lappalainen soittaa Ilmari Hannikaisen julkaistuja ja julkaisemattomia sävellyksiä ja sovituksia pianolle Sibeliuksen syntymäkodissa marraskuun 19. päivänä kello 14 – 16. Konsertti valottaa Hannikaisen elämänkulkua, pianoteoksia ja konserttitoimintaa vuosina 1913 – 1923.

Ilmari Hannikainen (1892 – 1955) oli aikansa kansainvälisimpiä suomalaisia pianisteja, säveltäjä ja Sibelius-Akatemian ensimmäinen pianonsoiton professori. Hannikainen konsertoi viidelle vuosikymmenelle ulottuneella urallaan useissa Euroopan maissa, Neuvostoliitossa ja Yhdysvalloissa.

Hannikainen sävelsi valtaosan pianoteoksistaan niinä kymmenenä vuotena 1913 – 1923, jolloin hän opiskeli Wienissä ja Pietarissa ja eli aktiivista kautta kansainvälisesti konsertoivana pianistina. Vuosikymmenen maailmanpoliittiset tapahtumat vaikuttivat Hannikaisen elämään ratkaisevalla tavalla.

Jenni Lappalainen esiintyy sekä yksin että kamarimuusikkona ja liedpianistina. Parhaillaan Lappalainen valmistelee taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tutkimuskohteenaan Ilmari Hannikainen. Taidetta ja tutkimusta yhdistävä hanke etsii uusia menetelmiä hyödyntää moniaineksista biografista tietoa musiikinhistorian tutkimuksessa. Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Konsertin kesto on kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia 20 minuutin väliajalla. Konsertti on maksullinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.