Lauantai 13.04.2024
Nimipäivät: Tellervo

Tuuli:
 

Valmentaja Järvinen ja huoltaja-Jokiset tuntevat kilpaurheilun

Mitäpä olisi Kovat Muijat ilman penkin takana pyörivää hyvin öljyttyä koneistoa? Jututimme Steelers-naisten päävalmentaja Jani Järvistä sekä huoltajakaksikkoa Tuulikki ja Kari Jokista paljastaakseemme heidän taustojaan ja tavoitteitaan.

Jani ?Hakki? Järvinen ehti pelaajauransa aikana pelata viisi kautta miesten salibandyliigassa. Otteluita Hakille kertyi runkosarjassa tasan 100, joissa tehopisteitä kertyi 65. Valmentajanurakaan ei ole aivan lastenkengissä, juniorivalmennuksen puolelta Hakki ponnisti Steelers miesten edustuksen valmennukseen ja viimeisimpänä siirtymä naisten edustuksen ruoriin.

Jani Järvisen mukaan naispelaajat tekevät kaiken tarkkaan pyydetysti, kun perustelut ovat hyvät.

Jani Järvisen mukaan naispelaajat tekevät kaiken tarkkaan pyydetysti, kun perustelut ovat hyvät.

Kysyttäessä saavutuksia salibandyn saralla, Hakki mainitsee ensimmäisenä kolme liiganousua pelaajana. Samanhenkisyyttä siis löytyy, kun Kovien Muijien pelaajistosta 10 pelaajaa on myös juhlinut liiganousua kahdesti. Koulutukseltaan liikunnan ohjaaja & ammattivalmentaja kuvailee elämää Elenian ulkopuolella seuraavasti:

? Vapaa-aika menee urheillessa, lukien ja penkkiurheilun merkeissä, sekä yhden tärkeän ihmisen seurassa.

Muijien kausi on lähtenyt käyntiin alavireisesti. Yhdeksän ottelun jälkeen pistetili on edelleen avaamatta, mitä uutta joukkueeseen tulisi saada?

? Iso tavoite on lisätä urheillisuutta ja sitoutua harjoitteluun entistä ammattimaisemmin.Kehitystä tarvitaan joka osaalueella, lajitaidot on selkeä kehityksen kohteemme.

Valmennuksen vaihduttua avuksesi sait Jari Salon, Iiro Kakon ja Kai Suoraniemen, kuinka olette jakaneet tehtävät?

? Dunu (Jari Salo) on ottanut vastuulleen peluutus/hyökkäspään pelaamisen. Kai on meillä tilastojen puolella, erityisesti silmällä pidetään kaksinkamppailuita, syöttöjä ja laukauksia per pelaaja. Iiro tuli meille fysiikkapuolelle, joukkueen alkulämmittelyt ovat myös hänen vastuullaan.

? Itse keskityn peleissä oman pään puolustuspelaamiseen, avauspelaamiseen, ja keskialueen puolustuspelaamiseen. Arjessa vastuullani on treenien suunnittelu ja  toteutus yhdessä valmennustiimin kanssa. Samaan aikaan kokonaiskuvan pitää pysyä kasassa. Ennen pelitapahtumia valmistelen ottelusuunnitelman, jonka pohjana käytän vastustajan pelitavan tutkimisen. Pelipäivänä pidän palaverin joukkueelle ja yksittäisellä pelaajille.

Mitä ovat Steelers Naisten vahvuudet ja heikkoudet?

? Pelissämme erityisesti alivoima on jo loistavalla tasolla, ja oman pään puolustuspelaaminen on hyvää. Taustajuoksujen seuraamiseen ja pallohuolellisuuteen on saatava parannusta.

Tämä on ensimmäinen valmennustehtäväsi naisten puolella, mikä on ollut parasta, entä pahinta?

? Parasta naisten valmentamisessa on se, kun sanot jotain ja perustelet naiset tekevät pilkulleen mitä pyydät. Jos jotain on mainittava niin pahinta taitaa olla kälkätys.

Huoltopuolella toista vuotta toimivat Tuulikki ja Kari Jokinen. Urheilulliseen taustatiimiin he sopivat hyvin sillä Tuulikki on entinen aitajuoksija ja Kari puolestaan keihäänheittäjä. Äiti Jokisena joukkueen sisällä tunnettu Tuulikki on voittanut muutamia SM-mitaleja 400 metrin aidoissa ja henkilökohtainen ennätys on tyrmäävä 60,25 sekuntia. Lisäksi Tuulikki mainitsi parhaana kokemuksenaan Suomi-Ruotsi otteluun osallistumisen.

Huoltajat Kari ja Tuulikki Jokinen kertovat, että Kovissa Muijissa sattuu ja tapahtuu aina.

Huoltajat Kari ja Tuulikki Jokinen kertovat, että Kovissa Muijissa sattuu ja tapahtuu aina. Kuvat: Juha Reinikainen

Kari on kilpaillut monissa heittolajeissa, mutta päälajissa keihäässä henkilökohtainen ennätys on 72,50 metriä. Ammatiltaan Kari on Parolannummella kuljetuskeskuksen johtaja ja Tuulikki pitää kotiparturi-kampaamoa.

Miten huoltajien vapaa-aika kuluu?

? Tällä hetkellä harrastetaan lähinnä lenkkeilyä koiran kanssa ja Tuulikki kuorolaulua.

Parasta joukkueessa?

? Parasta joukkueessa: aina sattuu ja tapahtuu! Vauhdikas porukka!

Mikä on tehtävämme joukkueessa?

? Meidän tehtävänä on toimia niin että pelaajat saavat keskittyä pelaamiseen ja valmentajat valmentamiseen! Tsempata ja yrittää auttaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin! Tavoitteena on peli-iloinen, mutta kurinalainen porukka, jolle kaikki on mahdollista!

Ringa Laurila

Kirjoittaja on Kovien Muijien pelaaja

Ringa Laurila (21).

Ringa Laurila (21).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.