Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Seurakuntaneuvosto puhui vesiensuojelusta

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan seurakuntaneuvosto keskusteli kesäkokouksessaan 15. kesäkuuta vesiensuojelusta ja päätti liittyä kannattavaksi jäseneksi Alajärven ja Takajärven suojeluyhdistykseen.

Suojeluyhdistys on perustettu vuoden 2016 alussa, ja sen tarkoituksena on Alajärven ja Takajärven, niiden lähiseudun sekä niiden valuma-alueen ympäristönsuojelun ja siihen liittyvien asioiden edistäminen. Tavoitteena on parantaa mainittujen järvien tilaa. Yhdistys muun muassa kerää tietoa järvien tilasta, kartoittaa järvialueisiin kohdistuvia ympäristöriskejä sekä suunnittelee ja toteuttaa järvien hoito- ja kunnostustoimenpiteitä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan käyttämät leirikeskukset Loimalahti ja Syöksynsuu ovat suojeluyhdistyksen toiminnan vaikutuspiirissä. Loimalahti sijaitsee Alajärven rannalla ja Syöksynsuu sijaitsee Iso-Munakas-järven rannalla. Alajärvi laskee Iso-Munakkaaseen.

Seurakuntaneuvosto katsoi, että leirikeskusten toiminnan kannalta on erittäin hyvä asia, että veden laatu pysyy niiden rannoilla hyvänä, ja jopa paranee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.