Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Nuorten Rec-elokuvaviikolla tehdään lyhytelokuvia

Kuva: Laura Aro.

Nuorten Rec-viikolla valmistuu parhaillaan neljä nuorten ideoimaa lyhytelokuvaa. Niissä liikutaan keskiajan, sodan, kuninkaallisten ja mörköjen maailmoissa. Viikon järjestävät Kino Tavast, Arx ja Aimokoulu.

Elokuvantekijöitä ohjaavat elokuva- ja kasvatusalan ammattilaiset videotaiteilija-taidekasvattaja Eira Enkvist, luokanopettaja-harrastajakuvaaja Eero Kortelahti, elokuvaaja Saija Mäki-Nevala ja indie-elokuvantekijä Jouni Uotinen. Muutama nuori on jokakesäinen vakiovieras, mutta myös vasta-alkajista kouliintuu elokuvaosaajia kuuden hengen pienryhmissä. Perjantaina päättyvällä viikolla on hämeenlinnalaisten lisäksi osallistujia myös Helsingistä ja Salosta.

Kesäkuussa järjestettäväksi aiottu viikko toteutui koronasuositusten vuoksi vasta nyt loppukesästä. Osallistujia on enemmän kuin koskaan ennen. Heistä 63 % on poikia, suurempi joukko kuin koskaan ennen. Hämeenlinnalaislapsista ja nuorista noin 1900 on koululaisten harrastuskyselyssä toivonut elokuvaharrastusta. Neljättä kertaa järjestetty REC-viikko vastaakin tähän kysyntään omalta osaltaan. Nuorten tuotoksia voidaan ehkä nähdä syksyn aikana teemaviikkojen yhteydessä tai lyhytelokuvapäivänä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.