Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Museo Militariassa Talvisodan päättymiseen liittyvää ohjelmaa

Tarinallisissa työpajoissa kerrotaan sodista ja niiden seurauksista lapsille sopivalla tavalla. Tarinoihin liittyvän lempeän kuvituksen on toteuttanut kuvittaja Kirsi Haapamäki. Yksityiskohta kuvituksesta. Kuva: Kirsi Haapamäki / Museo Militaria.

Museo Militariassa järjestetään tällä viikolla Talvisodan päättymisen muistopäivään liittyvää ohjelmaa eri ikäisille. Torstai-illan näyttelyesittely sopii parhaiten aikuisille, kun taas lauantain ohjelma on suunnattu kouluikäisille lapsille perheineen.

Museon tutkija Samuel Fabrin esittelee kaatuneiden huollosta kertovaa Menetys ja muisto -näyttelyä opastetulla kierroksella torstaina 12.3. kello 18. Kierrokselle on vapaa pääsy. Perjantaina 13.3. museo liputtaa Talvisodan päättymisen muistoksi. Museon radioasema on toiminnassa ja avoinna näyttelykävijöille tutustumista varten kello 11?15.

Lauantaina 14.3. museo järjestää kaksi kouluikäisille tarkoitettua tarinallista työpajaa kello 11.15 ja 14. Työpajan ohjaaja kertoo lapsille sopivalla tavalla talvisodasta, sodan päättymisestä, jälleenrakennuksesta ja sota-ajan vaikutuksista. Tarinoinnin jälkeen on tarjolla aiheeseen liittyvää askartelua.

Työpajat ovat ilmaisia, eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Lähtö on päärakennuksen aulasta ja kesto noin tunnin. Ohjelma kuuluu Hämeenlinnan kulttuuritoimijoiden yhteiseen Lasten lauantai -tapahtumasarjaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.