Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

MARTTI HAKALA: Liikkuva liiketoimintajohtaja painottaa pitkäaikaisen säästämisen tärkeyttä

Martti Hakala kertoo pääseensä hyvin töihin käsiksi Lammin Säästöpankissa.

Lammin Säästöpankin liiketoimintajohtajana viime syksynä aloittanut Martti Hakala haluaa edistää erityisesti taloudellista ajattelua. Pitkäaikaisen säästämisen ja taloudellisen varautumisen pitkälle aikavälille pitäisi hänen mielestään kuulua jokaisen asiakkaan ajatusmaailmaan.

– Säästäväisyyttä ja korkoa korolle -ajattelua pitäisi mielestäni opettaa jo koululaisille, sanoo Hakala.

Lammin Säästöpankkiin vähän alle kolmen vuoden yrittäjyysjakson jälkeen siirtyneellä Hakalalla on pitkä kokemus pankkialalta. Työura alkoi Osuuspankissa vuoden kestäneen esimiesvalmennuksen jälkeen.

– Aloitin Keski-Uudenmaan Osuuspankissa jossa tein sijoittamisen ja varainhoidon töitä. Siitä etenin Keski-Uudenmaan OP:n Hyrylän konttorinjohtajaksi. Ehdin olla konttorinjohtajana vain vuoden, kunnes sain vastuulleni kaikki Osuuspankin Keski-Uudenmaan konttorit, Hakala kertoo.

Tämän jälkeen hän ehti työskennellä vielä vahinkovakuutusten ja varallisuudenhoidon parissa, ennen kuin siirtyi Helsinkiin OP ryhmäohjaukseen.

– Siellä tuli joku vimma, että pitää päästä yrittäjäksi. Tein yrittäjänä esimiesten ja johdon konsultointia sekä valmennusta. Tein töitä myös Lammin Säästöpankin kanssa ja sitä kautta päädyin taas pankkiin töihin. Koronalla oli oma vaikutuksensa paluuseeni pankkimaailmaan, sanoo Martti Hakala.

Lammin Säästöpankki lanseerasi äskettäin yksityispankkipalvelun jonka parissa myös Hakala mielellään toimii.

– Pankin vahvan arvopohjan mukaisesti autamme ihmisiä vaurastumaan. Yksityispankki on maksullinen palvelu niille, joille varallisuutta on ehtinyt kertyä ja jotka haluavat omaisuutensa hoitoon ulkopuolista apua, kuvailee Hakala.

Varainhoidolla on hänen mielestään tuottojen hakemisessa nyt tärkeä rooli, kun talletustileille ei korkoa makseta.

– Mutta aivan yhtä tärkeää on se, että esimerkiksi ensimmäisen asuntolainan ottamisen yhteydessä aletaan säästämään, Hakala painottaa.

Koronan keskellä uuteen tehtävään tulleena Hakalan onni oli pitkä kokemus samalta alalta. Silti muutamankin vuoden poissaolon jälkeen hän kertoo huomanneensa pankkien sääntelyn yhä lisääntyneen todella voimakkaasti.

– Oma tausta on auttanut, jos nyt tulisi pankkiin töihin täysin alan ulkopuolelta, yllättyisi varmasti sääntelyn määrästä. Toki korona on vaikuttanut omaankin työhön, mutta mukavasti olen päässyt töihin käsiksi. Tietysti asiakkaiden kanssa olisi kiva päästä tapaamaan myös kasvokkain, Hakala puntaroi.

Vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Tuusulassa asuva Hakala liikkuu vapaa-aikanaan paljon ja on hyödyntänyt myös lumisen talven.

– Ulkoliikunta on tänä talvena korostunut ja pelkästään helmikuun alusta hiihtokilometrejä on kertynyt 350, hän arvioi.

Liikuntakertoja Hakalalle kertyy viikottain viidestä kuuteen. Hiihdon lisäksi hän pitää sykettä yllä jalkalenkeillä, kuntosalilla ja crossfitillä. Liiketoimintajohtajan harrastuksiin kuuluu myös lukeminen ja erityisesti äänikirjojen kuuntelu.

– Yhdeksi harrastukseksi voi laskea myös lasten kuljettamisen harrastuksiin, toteaa Hakala naurahtaen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.