Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 

Hauhon Niskavuoriviikko avataan julistamalla juhannusrauha

Juhannus on hauholaisten kirkkopyhä ja muutenkin on Hauho kesäisessä loistossaan kylpevä juhannuspitäjä. Kirkon viereisellä Skytten aukiolla avataan järjestyksessään 24. Hauhon Niskavuoriviikko juhannusaattona 23.6.2017 kello 12. Samalla julistetaan luontoon, maalle ja vesille juhannusrauha. Niskavuoriviikon avauksessa puhuu hauholainen yrittäjä ja niskavuorineuvos Mona Iso-Mustajärvi. Tilaisuuden avaa Chordus Ensemble -kuoro kesäisin kuorosävelin. Avajaisissa nähdään maistiainen Mustilan pihateatterin kesän näytelmästä Perinnönjako.

Tilaisuudessa julistetaan juhannusrauha maalle, vesille ja luontoon Christopher Herkepaeuksen vuonna 1756 kirjoittamasta väitöskirjasta ?Historiallinen ja taloudellinen kuvaus Hauhon pitäjästä? löytyvin lausein. Hauhon luontoa ja kauneutta ylistävä teksti alkaa sanoin:

?Tämä pitäjä on miellyttävän ja viehättävän sijaintinsa takia huomattavampi kuin monet muut. Sillä jos luonto missään on todistanut Herransa viisaudesta ja hyvyydestä, niin se on tosiaankin tapahtunut täällä??

Juhannusruusut kukkivat juhannuspitäjän kujien ja raittien varsilla. Kuva Jouni Lehtonen.

Niskavuoriviikon avauksen jälkeen kello 12.30 Hauhon kirkossa on Chordus Ensemblen perinteinen juhannuskonsertti. Aurinko armas luo loistoaan – kesäisiä säveliä pohjoismaista on läpileikkaus eri pohjoismaiden kansansävelistä sekä -säveltäjistä. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi Hauho-Seura on päättänyt yhdessä Hauhon seurakunnan kanssa järjestää 8 vuoden tauon jälkeen perinteiset Hauhon Juhannusjuhlat juhannuspäivänä, lauantaina 24.6.2017.

Juhlavuoden juhannusjuhla alkaa Hauhon Pyhän Johanneksen kirkossa kello 10 pidettävällä sanajumalanpalveluksella. Sen jälkeen on kunniakäynti sankarihaudalla, jossa puhuu maanviljelijä Ville Honkasaari. Pääjuhla alkaa kello 12 kirkon lähistöllä sijaitsevalla ulkomuseoalueella. Juhlassa puhuu Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Lisäksi ohjelmassa kuullaan Hauhon Veteraanikuoroa, musiikkia ja sanataidetta.

Ohjelmia myydään portilla ja sen hinta on 10 euroa. Hauho-Seuran puffetti kestitsee juhlakansaa Kotkossa ennen pääjuhlaa sekä väliajalla. Hauholla on vietetty Niskavuoriviikkoa vuodesta 1994 alkaen. Hauhon Niskavuoriviikko on vilkas kulttuuritapahtumien ketju, jonka koonnista vastaa nykyisin Hauho-Seura ja toteutuksesta lukuisat hauholaiset yhteisöt, yrittäjät ja Hauhon seurakunta.

Viikon ohjelmassa on muun muassa Lasten perinnepäivä Kotkon museoalueella tiistaina 27.6. seminaari Ilorannassa torstaina 29.6., Heinäpäivän vietto perjantaina 30.6. sekä perjantai-iltana Sandran Rinki -yöpyöräily.Viikko huipentuu Hauhon Yrittäjien järjestämiin Niskavuoren markkinoihin lauantaina 1.7. Hauhon kirkonkylässä. Viikon päättää Akustin ajot -mopediajelu sunnuntai-iltana 2. heinäkuuta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.