Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Harkitseva Olli Rehn luottaa kokemuksen tuomaan varmuuteen

Presidenttiehdokas Olli Rehn. Kuva: ollirehn2024.fi, kuvaaja Anton Sucksdorff.

Keskustan kannattama valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on poliittisessa uratarkastelussa rakentanut liki täydellisen pohjan ehdokkuudelleen ja pitänyt pinnalla nyt yleisiksi totuuksiksi nousseita teemoja kuten yhdentymistä ja puolustusliittoa. Kun kaveri on tarvinnut apua, Olli on lähtenyt hätiin.

Myös kampanjasivuillaan Rehn kirjoittaa, että presidenttiyteen kasvetaan ja mainitsee puolustaneensa vuosikymmenten ajan tasavaltalaisia perusarvoja eli vapautta yhdenvertaisuutta, demokratiaa ja oikeusvaltiota.

Aktiivisesta nuorisopoliitikosta Rehn siirtyi sujuvasti kotimaan politiikkaan, siitä Euroopan kentille ja taas kansanedustajasta “kasvamaan korkoa” monille poliittisille vaikuttajillemme niin tuttuun pankkimaailmaan. Rehnin ehdokasnumero on 3.

Rehn on näyttänyt, että hänen luonteessaan riittää särmää tarkastella asioita arvojohtajan näkökulmasta ja myös puolustaa muita.

2000-luvun alkuvuosina Suojelupoliisi epäili Rehnin ystävää Alpo Rusia törkeästä vakoilusta. Rehn jätti vuoden 2003 eduskuntavaalit väliin auttaakseen Rusia, joka sittemmin todettiin syyttömäksi.

Olli Rehn on käynyt myös kovan poliittisen koulun keskustan “kultaisen sukupolven” keskellä.

Kansanedustajaksi hänet valittiin vuonna 1991 alle kolmekymppisenä aikana, jolloin keskustassa riitti lukuisia nuoria poliittisia toivoja.

1990-luvulla valtiotieteiden kandidaatti Rehn ehti myös väitellä tohtoriksi Oxfordista sekä toimia Euroopan komissiossa ja komissaarin erityisavustajana.

2000-luvulla työelämä vei Rehniä valtio-opin professoriksi, ennen kuin hän aloitti pitkän uransa EU-komissaarina. Rehniä onkin pidetty integraation kannattajana ja Nato-myönteisenä poliitikkona, joka toi Natoon liittymisen esille jo 30 vuotta sitten.

Eurovaaleissa 2014 Rehn saavutti suursuosion ja aloitti EU-parlamentissa mutta palasi kotimaan politiikkaan jo seuraavana vuonna tultuaan valituksi eduskuntaan. Kansanedustajakaudellaan hän toimi myös elinkeinoministerinä.

Nykyiseen työhönsä Suomen Pankin pääjohtajaksi Rehn nimitettiin vuonna 2018.

Kampanjansa kärkenä Rehnillä on kuvailu Vakaa kuin kallio. Se tarkoittaa hänen mukaansa kokemuksen tuomaa varmuutta ja malttia harkita asioita perusteellisesti.

Omissa blogeissaan Rehn on puolustanut muun muassa sananvapautta ja median moniäänisyyttä.

– Tasavallan presidentti ei voi ryhtyä ylimmäksi sensuuriviranomaiseksi, vaan puolustaa Suomen tasavallan arvoja, joiden ytimessä ovat sananvapaus ja median moniäänisyys, Rehn kirjoitti viime viikolla.

Vaalitenteissä Rehn on myös korostanut yhteistyön merkitystä työelämässä ja maan tervettä taloutta sekä omavaraisuutta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.