Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Elisa Lientolasta kuvataiteen läänintaiteilija

Kuvanveistäjä Elisa Lientola on valittu kuvataiteen läänintaiteilijaksi Hämeen alueelle. Läänintaiteilijan työpiste on Lahdessa, kulttuuritoimiston tiloissa. Alueella on kannettu huolta kuvataiteilijoiden työtilanteesta erityisesti Taideinstituutin toiminnan päättyessä. Läänintaiteilijan kausi on kolmivuotinen.

? Olemme kuulleet Hämeen taidetoimikunnan huolen siitä, miten vahvistettaisiin kuvataiteilijoiden asemaa tilanteessa, jossa työtilaisuudet vähenevät merkittävästi. On mietittävä uusia mahdollisuuksia työllistymiseen yhteiskunnan eri sektoreille julkista taidetta unohtamatta.

? Elinvoimainen alue tarvitsee elinvoimaisen taiteilijayhteisön. Taiteen saatavuuden ja saavutettavuuden osalta kaupunkien rooli on merkittävä ja taiteilijoiden työskentelytilaisuuksia luova, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Elisa Lientola (s. 1979 Jyväskylä) on ansioitunut lahtelainen kuvanveistäjä, jolla on hyvä ja realistinen kuva kuvataiteilijoiden ammatissa toimimisen haasteista ja mahdollisuuksista toimintakentällä. Lientola on valmistunut Lahden Taideinstituutista ja suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon Saimaan ammattikorkeakoulussa vuonna 2015.

Lientolan teoksia on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ympäri Suomea. Lientolalla on laaja yhteiskunnallinen osaaminen opetustehtävistä poliittiseen vaikuttamiseen ja vapaana taiteilijana toimimiseen. Hän on arvostettu asiantuntija ja verkostoija eri toimijoiden välillä.

Kuvataiteen läänintaiteilijan tehtävää haki 16 henkilöä. Läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2016 Taikella on 40 läänintaiteilijaa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.