Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Ars-Häme ry:n taidepalkinto Sirpa Taululle

Sirpa Taululle myönnettiin Ars-Häme ry:n taidepalkinto.

Vuoden 2020 Ars-Häme -palkinto on myönnetty Ars-Häme ry:n ensimmäiselle toiminnanjohtajalle Sirpa Taululle Hämeenlinnan Tuuloksesta tunnustuksena pitkäaikaisesta ja uraauurtavasta taiteenedistämistyöstä Kanta-Hämeessä.

Taulu on työskennellyt Ars-Häme ry:ssä 17 vuotta. Hän toimi yhdistyksen sihteerinä ja rahastonhoitajana ennen työskentelyään yhdistyksen toiminnanjohtajana. Taulu tunnetaan taiteilijaystävällisenä toimijana ja vapaan taiteen alueen järjestötoiminnan näkyvänä tekijänä Kanta-Hämeessä.

Palkintoperustelujen mukaan Sirpa Taulu on ollut keskeisessä roolissa Ars-Hämeen toiminnan vakiinnuttamisessa ja pysyvien ammattitaiteilijan tukirakenteiden luomisessa suomalaisella kuvataidekentällä.

Sirpa Taulun näkyvimpiä kädenjälkiä ovat Verkatehtaalla toimiva Taidelainaamo, jonka kautta välitetään nykyisin yli 90 taiteilijan teoksia, sekä kansainvälisen residenssitoiminnan käynnistäminen ja ylläpitäminen.

Ars-Häme ry hallinnoi Taulun luotsaamana kahta taiteilijoiden työhuonetilaa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä, joissa työskentelee yli 50 taiteilijaa. Yksi Taulun omista suosikeista Ars-Häme ry:n toiminnanjohtajan tehtävässä on ollut sosiaalisesti sitoutuneen taidetoiminnan edistäminen.

Näitä aikaansaannoksia sekä kuvataidekentällä arvostettua Galleria Konetta ei välttämättä olisi ilman hänen työpanostaan.

Sirpa Taulua ylistetään myös idearikkaaksi ja organisointitaitoiseksi. Myös hänen taloushallinnon osaamiselleen on ollut yhdistyksessä käyttöä laajalti. Hän on kokenut taiteen alan kehittäjä ja uudistaja.

Taulu on palkittu aiemmin työstään hämäläisen kuvataiteen edistämiseksi Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla vuonna 2016 ja ansiokkaasta toiminnastaan kulttuuripolitiikan piirissä Hämeen taidetoimikunnan jakamalla Pro Arte Tawastica -kunniakirjalla vuonna 2010.

Ars-Häme -taidepalkinnon tarkoitus on antaa tunnustusta henkilölle, joka on edistänyt taidetta Kanta-Hämeen alueella. Ars-Hämeen hallitus päätti jakaa palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin sen sai Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor.

Ars-Häme ry:n Sirpa Taululle antama palkinto on taiteilija Edwina Goldstonen teos Vahdinvaihtoa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.