Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

HUKissa hypätään Dingo-hysteriaan

HUK esittää kesällä Dingon ja Neumannin ympärille kietoutuvan musikaalin.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirockin historiaa.

Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa.

Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa.

Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti Nipa Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva.

Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

– Vanhana Dingo-fanina otin tietysti kuunnelmasarjan haltuun ja siinä samassa meni kuunteluun kaikki oheismateriaalikin. Otin välittömästi yhteyttä sarjan kirjoittaneeseen Kaisa Kuikkaniemeen ja sain hänet aisaparikseni näytelmää kirjoittamaan. Muuta yhtäläisyyttä kuunnelmasarjaan ei ole kuin omaelämänkerrallisuus. Myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siis vanhan kipparin suojeluksessa, kertoo näytelmän myös ohjaava Otto Kanerva.

Huippumuusikoista koostuvan livebändin säestämän esityksen rooleissa nähdään jälleen erinomaisesti laulava, loistava näyttelijäkaarti.

Tarinan päähenkilöä esittää Joel Mäkinen. Muissa rooleissa nähdään Sanni ReilinEppu Salminen ja Sinikka Salminen sekä Patrik HvitsjöPyry SmolanderTaneli Läykki ja Olli Tulkki.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri sijaitsee upeassa miljöössä vehreässä Kaupunginpuistossa, jossa on kattava valikoima tuotteita niin kahvilassa kuin viiniterassillakin.

Musikaalia esitetään 28.6.-19.8.2023.

– Lipunmyynnin näkökulmasta on ollut ilo huomata, että Dingo on erittäin kiinnostava. Lähes kaikki suomalaiset tuntevat useampia biisejä ja myös nuorille aikuisille kappaleet ovat tuttuja. Monen asiakkaan kanssa on muisteltu niin heliseviä rannekoruja kuin myös värikkäitä sifonkihuiveja, kertoo Jaana Jokisalo HUKilta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.