Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Hämeessä poliisi valvoo erityisesti nuorten vapun juhlintaa

Hämeen poliisilaitos toivoo Hämeen alueelle turvallista vappua. Vapun turvallisuuden takaavat paitsi järjestystä ja turvallisuutta valvovat poliisit, myös kaikki alueen asukkaat. He ovat poliisin mukaan ratkaisevassa asemassa, jotta vapun juhlinta tapahtuu vastuullisesti ja voimassa olevia kokoontumisrajoituksia noudattaen. Vappuna poliisi valvoo erityisesti nuorten juhlintaa ja puuttuu alaikäisten päihteiden käyttöön.

– Kannustamme hämäläisiä viettämään vappua pienessä piirissä siten, että vältetään lähikontakteja muiden kuin oman perheen ja läheisten kanssa.

Poliisin tehtävä on valvoa voimassa olevien kokoontumisrajoitusten noudattamista. Näitä kokoontumisia ovat yleiset kokoukset, mielenosoitukset ja yleisötilaisuudet. Tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kanta-Hämeen alueella voi vappuaattona järjestää enintään kuuden henkilön kokoontumisia ja 1.5. eli vappupäivästä alkaen kymmenen henkilön kokoontumisia. Päijät-Hämeessä kuuden kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka.

Tämän lisäksi ihmisten tulisi välttää kaikkea sellaista toimintaa, jossa useat ihmiset viettävät samassa paikassa aikaa yhdessä. Vaikka tällaiset kokoontumiset eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin, on vahva suositus, että useiden ihmisten yhdessäoloa vältettäisiin. Poliisi ei kuitenkaan puutu tällaisiin kokoontumisiin kuten esimerkiksi piknikillä oloon puistoissa, ellei toiminta aiheuta vaaraa tai häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Hämeessä poliisipartiot valvovat vappuaattona ja vappupäivänä nuorten vapun juhlintaa. Poliisi jalkautuu nuorten pariin niissä paikoissa, jossa nuorilla on tapana vappuna kokoontua niin Hämeenlinnassa, Lahdessa kuin muillakin paikkakunnilla. Poliisi pyrkii tällä jalkautumisella ennalta estämään sen, että nuorten juhlintaan tarvitsisi suuremmin puuttua. Erityisesti poliisi valvoo alaikäisten päihteiden käyttöä. Tarvittaessa alkoholituotteet takavarikoidaan ja hävitetään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.