Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Hämeenlinnassa koulutetaan uusia Senioriklovneja

Hämeenlinnassa koulutetaan uusia Senioriklovneja. Senioriklovnit ovat yli 55-vuotiaita koulutettuja vapaaehtoisia, jotka vievät iloa, väriä, kulttuuria ja taidetta ikäihmisten koteihin ja palvelutaloihin. Toiminta on osa Hämeen Setlementin vapaaehtoistoimintaa.

Senioriklovneriaa ei toteuteta muualla Suomessa, joten menetelmä tarjoaa vapaaehtoisille sekä kohderyhmälleen ainutlaatuisen tavan kohdata toisensa.

Ikäihmisten yksinäisyys puhuttaa paljon ja kevään tuoma poikkeusaika ei ole helpottanut tilannetta. Samalla kun palvelutalojen ja ikäihmisten ovet ovat pysyneet visusti kiinni, ovat myös senioriklovnit keksineet uusia tapoja kohdata ihmisiä.

? Suunnitelmissa on tehdä avoimeen jakoon tarinallisia videoita Hämeenlinnan nähtävyyksiä hyödyntäen. Tällä tavoin pääsemme ikäihmisten luokse, vaikka ovet pysyisivätkin poikkeusajan vuoksi lukossa, Hämeen Setlementin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Miika Peltonen iloitsee.

Senioriklovnerian kautta on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin sekä saada uusia kokemuksia merkityksellisen tekemisen parissa.

? Kun jo poissaoleva puhumaton vanhus vuoteessa avaa silmänsä, hymyilee ja sanoo muutaman sanan, ymmärtää miksi haluaa olla Senioriklovni, pitkän linjan Senioriklovni Risto Saarinen alleviivaa.

Senioriklovneria -toimintaa tehostetaan järjestämällä uusille vapaaehtoisille lokakuussa nelipäiväinen klovnikoulutus Hämeenlinnan Kumppanuustalolla. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki ainutlaatuisesta vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet yli 55-vuotiaat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.