Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Hämeenlinna: Kuntavaalit järjestetään terveysturvallisesti

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Irja Appelroth (toinen vas.) tarkisti äänestäjien tietoja, kun kaikki oli vielä normaalia vuoden 2018 presidentinvaalien äänestyksessä Hämeenlinnassa Myllymäen päällä. Kuva: Juha Reinikainen.

Kuntavaalit 2021 järjestetään poikkeuksellisissa olosuhteissa, muistuttaa Hämeenlinnan kaupunki tänään lähettämässään mediatiedotteessa.

Covid-19 – pandemia on vallinnut reilun vuoden ajan ja on osoittautunut, että tilanteen kehittymisen ennustaminen on vaikeaa, tiedote jatkuu.

Pandemiatilanteen johdosta vuoden 2021 kuntavaaleja on lailla siirretty noin kahdella kuukaudella eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta siten, että varsinainen vaalipäivä on nyt 13.6.2021 ja ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.-8.6.2021.

Kuntavaalien järjestelyissä kiinnitetään erityistä huomiota terveysturvallisuuteen, väittää kaupunki.

Äänestyspaikoista on tehty uusia päätöksiä siten, että äänestäjät eivät joudu kulkemaan liian lähellä toisiaan.

Äänestyspäivinä äänestyspaikkojen jonoja pyritään hallitsemaan siten, että turvavälit säilyvät.

Vaalivirkailijoille hankitaan suojaseinämät sekä kasvomaskit ja äänestyspaikoilla pidetään saatavana käsidesiä. Äänestäjiltä edellytetään kasvomaskien käyttöä.

Hämeenlinnan uimahalli palvelee uutena ennakkoäänestyspaikkana. Kuva: Juha Reinikainen.

Uimahallin liikuntasalin ennakkoäänestyspaikalla järjestetään kahtena päivänä, 27.5.2021 ja 3.6.2021, riskiryhmille ja karanteenissa olevilla mahdollisuus ulkona äänestämiseen.

Varsinaisena vaalipäivänä äänestyspaikoilla riskiryhmään kuuluvilla on myös mahdollista äänestää ulkona, kun siitä etukäteen sopii.

Eristyksessä olevat eivät voi tulla äänestämään yleisille äänestyspaikoille.

Karanteeniin tartuntatautilääkärin päätöksellä määrätty henkilö ei saa tulla sisään äänestyspaikkaan.

Jos tällainen henkilö haluaa äänestää vaalipäivänä, hänen on soitettava joko vaalilautakunnan tai keskusvaalilautakunnan numeroon, jotta vaalilautakunta pystyisi järjestämään hänelle mahdollisuuden äänestää ulkona äänestyspaikan pihalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.