Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Hämeen vihreät nimesi ensimmäiset ehdokkaat aluevaaleihin

Hämeen Vihreät nimesi yhdistyksen kokouksessa torstaina 23.9. ensimmäiset ehdokkaansa tammikuun 2022 aluevaaleihin. Nimettyjen joukossa on sekä politiikasta tuttuja nimiä että uusia kasvoja.

Piirin puheenjohtaja Anssi Lepistö on tyytyväinen ehdokasasettelun tilanteeseen ja korostaa monipuolisen ehdokaslistan merkitystä.

– Aluevaalit ovat uusina vaaleina vieraat niin äänestäjille kuin ehdokkaillekin. Siitä huolimatta yhteydenottoja on tullut jo runsaasti. Tavoitteena on kerätä molemmilla hyvinvointialueilla täysi lista. Haluamme tarjota hyvinvointialueiden asukkaille monipuolisesti erilaisista taustoista tulevia vihreitä ehdokkaita. Vihreissä on tilaa moninaisuudelle ja meillä ehdokkaan ei tarvitse olla valmis poliitikko. Halu oppia uutta on tärkeintä, Lepistö kertoo.

Ensimmäisessä erässä nimettiin yhteensä 19 vihreää ehdokasta joista 12 ehdokasta Kanta-Hämeen aluevaaleihin ja 7 ehdokasta Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle.

Kanta-Hämeen aluevaaleihin nimetyt ehdokkaat ovat Maija Kranni ja Ville Sundell Forssasta, Riitta-Liisa Joutsenlahti Hattulasta, Satu Heinonen ja Mirka Soinikoski Hämeenlinnasta, Kuura Helanen, Kati Kaihovirta, Tiina Leiskamo ja Anssi Lepistö Janakkalasta, Anne Lindgren ja Martti Rajamäki Riihimäeltä sekä Niina Salo-Lehtinen Tammelasta.

Päijät-Hämeen aluevaaleihin nimetyt ehdokkaat ovat Kari Kilpinen Asikkalasta, Tiina Edelman Hartolasta, Pasi Koistinen ja Kristiina Vanhala-Selin Hollolasta sekä Alvar Külmäsu, Allu Pyhälammi ja Esko Sutela Lahdesta.

Seuraavan kerran Hämeen Vihreät nimeää aluevaaliehdokkaita lokakuussa.

– Aluevaaleissa ratkaistaan muun muassa onnistummeko aidosti kaventamaan hyvinvointi- ja terveyseroja, saammeko jatkossa palveluita yhden luukun periaatteella tai esimerkiksi helpomman pääsyn mielenterveyspalveluiden piiriin. Näistä vaaleista kannattaa kiinnostua, sanoo Hämeen Vihreiden varapuheenjohtaja Maija Kranni.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.