Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Berndt Lindholmin maisemamaalauksia Taidemuseon kesässä

Berndt Lindholm: Metsänsisusta 1878, öljy kankaalle. Victoria Laurellin testamenttikokoelma Kansallisgalleria, Ateneumin taidemuseo.

Hämeenlinnan taidemuseo esittelee kesänäyttelyssään maisemamaalareidemme eturiviin 1800-luvulla kuuluneen taiteilijan Berndt Lindholmin (1841 – 1914) tuotantoa.

Loviisassa syntynyt Lindholm tunnetaan erityisesti metsä- ja rannikkoaiheisista maisemamaalauksistaan. Näyttely valottaa Berndt Lindholmin kehittymistä opiskeluajoista yhdeksi Suomen ja Ruotsin keskeisistä maisemamaalareista.

Esillä on taiteilijan uran kannalta merkittävien teosten ja taiteilijalle tunnusomaisten metsä- ja merimaisemien lisäksi varhaisia teoksia, piirustuksia ja luonnoksia. Viimeksi Berndt Lindholmin teoksia on ollut laajasti esillä näyttelyssä Turun taidemuseossa 1995.

Näyttely pohjautuu Suomen Kulttuurirahaston tukemaan FT Teppo Jokisen tutkimukseen Berndt Lindholmista.

Tutkimus on ensimmäinen perusteellinen taiteilijaa käsittelevä taidehistoriallinen esitys. Se tuo uutta tietoa Berndt Lindholmin elämästä, hänen taiteellisista pyrkimyksistään ja tuotannostaan, sekä näiden suhteesta aikaansa ja aikalaisiinsa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.