Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

ARS FENNICA: Yleisön suosikki on Viggo Wallensköld

Hämeenlinnan taidemuseon Engel-rakennuksessa esillä ollut Ars Fennica 2021 -näyttely päättyi viime sunnuntaina. Näyttely oli esillä 15.10.2021 – 3.4.2022 ja siihen tutustui noin 8.300 kävijää. Näyttelyvierailla oli koko näyttelyn ajan mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan palkintoehdokkaista lisäämällä lasikuula valitun taiteilijan kohdalle vaa’an päällä olevaan lasimaljaan. Näyttelyn aikana lasimaljat tyhjennettiin säännöllisesti ja niiden paino kirjattiin ylös.

Yleisö äänesti suosikikseen palkintoehdokastaiteilija Viggo Wallensköldin. Tampereella asuvan ja työskentelevän Viggo Wallensköldin äänestyskuulien yhteispaino oli noin 3.800g. Kaikkien äänestyskuulien yhteispaino oli noin 12.800g. Yksittäisen kuulan paino on noin yksi gramma, joten ääniä annettiin noin 12.800 ja Wallensköld sai kaikista äänistä noin 25 prosenttia. Äänestystulos paljastaa, että osa näyttelyvieraista on äänestänyt useampia taiteilijoita tai käyttänyt äänestykseen useampia kuulia mikä oli toki sallittua.

Viggo Wallensköld kertoo olevansa iloinen ja ylpeä tunnustuksesta.

– Se merkitsee minulle hyvin paljon. Olen valtavan ilahtunut siitä! Taiteilijan työ on yksinäistä ja se, että on pystynyt jakamaan oman taiteensa kautta jotakin merkittävää ja ajatuksia herättävää myös toisille ihmisille, katsojille, on voitto. Olen kiitollinen näyttelyssä vierailleille museokävijöille, ja tietysti erityisesti niille, jotka ovat äänestäneet minua. Se koskettaa ja lämmittää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.