Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Alkukesän maistiaisia tulevaan suureen kansainväliseen kesänäyttelyyn

Hämeenlinnan ydinkeskustan vanhassa ostoskeskuksessa avautuu kesäkuun lopulla Maija Helasvuon ja Marja Bonadan kuratoima suuri kansainvälinen näyttely, jonka maistiaiseksi kuraattorit ovat valinneet GalleriaKONEeseen saksalaisen taiteilija Veronika Witten videoteoksen.

Kuraattorit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo vuodesta 2010 lähtien ja KONEeseen valitulla Witten teoksella on yhtymäkohta heidän yhteiseen menneisyyteensä.

Veronika Witte työskentelee kuvanveiston, videon ja näyttämöinstallaatioiden parissa sekä tieteen rajapinnassa. Hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien Galerie Nordin ja Kunstverein Tiergartenin taiteellisena johtajana Berliinissä.

Witte opiskeli vuosina 1988?1993 Pariisissa Ecôle nationale superieure des beaux arts -korkeakoulussa, josta valmistui vuonna 1994. Hän on saanut tunnustuksia muun muassa Jerusalemista, Pariisista, Vietnamista ja eri puolilta Saksaa, vuonna 2014 hänelle myönnettiin Frankfurtissa kansainvälinen videotaidepalkinto “V-Kunst”.

Witte on opettanut ja opettaa taidekorkeakouluissa Hildesheimissa, Stuttgartissa, Berliinissä ja Saarbrückenissä, Rennesissä ja Pariisissa sekä Hanoissa ja Huessa (Vietnamissa) ja hänen teoksiaan on esitelty ja esitellään laajasti Keski-Euroopassa.

  • Veronika Witte GalleriaKONEessa Verkatehtaalla 2.6.?16.6.2020

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.