Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Alaikäiset aiheuttivat poliisitehtäviä

Kello 16.30 aikaan sunnuntaina sytytettiin Hämeenlinnassa Tuulikinpolulla kevyenliikenteen väylällä sijaitsevan puisen sillan päälle nuotio alaikäisten lasten toimesta.

Sivullinen henkilö oli saanut nuotion sammutettua, eikä sillan kansi ehtinyt vaurioitua pahemmin.

Tekijät olivat ehtineet poistua paikalta, mutta hetken päästä partion ajaessa paikan ohi, oli sillalla neljän nuoren porukka, joka lähti karkuun poliisiauton havaittuaan.

Nuoret tavoitettiin nopeasti ja puhutuksessa selvisi, että he olivat sytyttäneet sillan kannen päällä läheisen talon pihasta löytämänsä vanhan saunavihdan.

Kaikki nuoret olivat alle 15-vuotiaita. Poliisi jatkaa asian selvittelyä yhdessä lasten vanhempien sekä lastensuojelun kanssa.

Kello 01.30 aikaan tuli poliisille ilmoitus Hämeenlinnasta Karhitien ja Kylätien alueelta, missä henkilöauto ajelee ilman toista eturengasta, jarrulevy maata raapien ja kipinöitä singoten.

Poliisipartio tavoitti henkilöauton Karhitieltä, mihin auto saatiin myös pysäytettyä.

Partio kiinniotti kuljettajan paikalta 19-vuotiaan miehen, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita.

Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta ja häneltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä puukko piilotettuna housunkaulukseen.

Mies ei halunnut selvittää asiaa, mutta auton jälkiä seurattaessa havaittiin, että auto oli ajellut paikalle muun muassa pitkin kevyenliikenteenväyliä.

Mies kiinniotettiin ja toimitettiin verikokeen jälkeen poliisilaitokselle.

Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeillä törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito.

Kello 12.30 aikoihin tuli poliisille ilmoitus Asikkalasta Vääksyn keskustassa sijaitsevasta kaupasta, jossa ilmoittajan mukaan näpistelijä riehuu ja pyrkii poistumaan paikalta väkivaltaa käyttäen.

Paikalla selvisi, että alaikäinen poika oli ottanut hyllystä muovikuulapistoolin ja piilottanut sen vaatteisiinsa.

Myyjän pysäyttäessä poikaa kassalinjan jälkeen oli poika alkanut vastustamaan aggressiivisesti kiinniottoa ja toimenpiteitä, muun muassa repimällä myyjää hiuksista.

Myyjän avuksi oli tullut sivullinen henkilö, jonka avustuksella poika saatiin pidettyä aloillaan poliisin paikalle tuloon asti. Asian selvittelyä jatkavat poliisi sekä lastensuojelu.

Kello 15.40 jäi Lahden keskustassa sijaitsevassa liikekeskuksessa kiinni näpistyksestä 40-vuotias mies.

Mies oli ottanut suklaapatukoita hyllystä alle kolmen euron arvosta ja yrittänyt poistua kauppakeskuksesta maksamatta tuotteita.

Vartija oli tavoittanut miehen pihalta, jossa mies oli hypännyt polkupyöränsä selkään ja pyrkinyt poistumaan sillä paikalta.

Vartija oli saanut kiinni polkupyörän tarakasta ja estettyä paon. Mies on jäänyt vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 10 kertaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.