Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Elokuvakurssi aikuisille lokakuussa

Leffantekohaaveisiin voi lokakuussa saada lisäpotkua Kino Tavastin elokuvan pikakurssilta. Kolmena peräkkäisenä lauantaina järjestettävä pioneerikurssi on suunnattu elokuvan tekemisestä ja elokuvailmaisusta kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Koulutus järjestetään Hämeenlinnassa Museo Militariassa. Päivittäinen työskentelyaika on kello 12?16.

Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa ja valmistunut Tallinnan kansainvälisestä elokuvakoulusta. Hänellä on pitkä kokemus elokuvaajan työstä. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut Kihniö-dokumentin. Tänä kesänä hän oli lasten ja nuorten Rec-viikon ohjaajana.

Kurssin vieraileva ohjaaja on näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Roope Olenius. New Yorkin
Filmiakatemiasta näyttelijäksi valmistuneen Oleniuksen viimeisin ohjaustyö Free Skate on
jälkituotantovaiheessa.

Kurssilaiset laativat oman käsikirjoitus- ja kuvasuunnitelmansa, josta saavat palautetta lähiopetuksen päätyttyä. Kurssiohjelmassa pyritään ottamaan huomioon osallistujien ennakko-osaaminen ja odotukset. Kuvausvälineet (esimerkiksi järjestelmäkamera, tabletti tai puhelin) pitää osallistujalla olla itsellään. Tarvitaan myös omalla laitteella oleva editointiohjelma.

Kurssille, joka on ensimmäinen Kino Tavastin aikuisille järjestämä, otetaan enintään 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen tehdään Kino Tavastin nettisivujen kautta ja ilmoittautuminen päättyy 20.9.

Saija Mäki-Nevala (oikealla) kuvaa Mustat lesket -sarjaa Tallinnassa. Kuvaaja Veera Marjamaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.