Vielä löytyy iltakävijöitäkin palvelevia ravintoloita
Lounastestauksessa tuli jonkinlainen raja vastaan parissa viikossa. Päätelmä on, että ihminen jaksaa analysoida yhtä ateriatyyppiä vain tietyn ajan.
Kaupungin lounasravintoloista jäi tammikuisen kiertämisen jälkeen dynaaminen kuva.
Lounaalla ravintolatkin vielä näyttävät pääsevän keskittymään paikalla olevien asiakkaiden palveluun ja asiakkaat kiittävät läsnäolollaan.
Sille tuskin voi mitään, että varsinkin pienemmillä henkilökuntamäärillä toimivat ravintolat ovat iltaisin helisemässä, kun samaan aikaan pitäisi valmistaa ja pakata annoksia noutoruokaläheteille sekä palvella ravintolassa syömiseen valmistautuneita.
Kun pitkästä aikaa on ollut mahdollisuus poiketa iltaisinkin ruokapaikkoihin, olen pari kertaa törmännyt tilanteeseen jossa 10-15 minuutin odottelun jälkeen kukaan ei ole vielä ehtinyt ottaa tilausta, vaan henkilökunta on pakkaillut ruokaa noudettavaksi.
Iloista ja tuttua vanhan ajan palvelua on kuitenkin saanut muun muassa Topcapissa ja viimeksi torin laidalla Interissä, jossa ruokaa pystyttiin tekemään tasaisesti sekä muualta tilaaville että paikan päällä aterioiville.
Hämeenlinna on vielä vahva ruokaravintolakaupunki, mutta muutosta ei ehkä pysäytä mikään. Käydään ravintoloissa päivin ja illoin ennen kuin ne muuttuvat vain verkkosivuiksi ja noutoruokakeittiöiksi.
Juha Reinikainen
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.