Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Tapahtumapuisto, jota ei tehty

Aiesopimusta Kantolan tapahtumapuistosta on ehditty hehkuttaa niin paljon, että on aika tuoda kehiin kilpaileva ehdotus. Eihän sitä toteuteta, mutta olisi kannattanut.
Asia on niin, että meillä on jo Hämeenlinnassa tapahtumapuisto. Sen nimi on Linnanpuisto, johon mahtuu tässä esitettävällä konseptilla 15 000- 20 000 ihmistä. Keskellä kaupunkia ja palveluja. Ei missään teollisuusalueella keskellä ei mitään.

Havainnollistetaan. Hypätkää kuumailmapalloon, lentäkää Linnanpuiston päälle ja katsokaa alas:
Kansainväliset mitat täyttävä esiintymislava on rakennettu mahdollisimman lähelle Tampereentietä, johon aidattu alue rajoittuu lännessä. Yleisömeri nautiskelee penkeillä ja piknikvilteillä kauniista kesäpäivästä, eväistä ja päälavan live-musiikista. Taustalla läikkyy Vanajavesi, vieressä seisoo historiallinen linna, vasemmalla näkyy idyllinen puutalokortteli.

Nurmikenttä kestää sateen, kun kaupunki on investoinut alueen salaojittamiseen ja viemäröintiin. Muutama puu ei haittaa, niiden siimeksessä on kiva pitää leiriä.
Ollaan vähän niinkuin Pori Jatseilla Kirjurinluodolla, jossa nähtiin ennen nykyistä Areenaakin oikein hyvin James Brown, Ringo Star, Alicia Keys, Phil Collins. Kun pääartisti vaihtuu, alkaa Linnanpuiston pikkulavalla tapahtua. Tosi hyvä, ettei sitäkään sitten purettu.

Linnanpuistossa on kesällä aika kuhina: kuusi isompaa konserttia ja pienemmät kihaukset päälle. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi ulkoilmakonsertin antaa Lahden sinfoniaorkesteri Osmo Vänskän johdolla-ilmaiseksi Lahden kaupungin lahjana Sibeliuksen syntymäkaupungille.
Historiallisen linnan 350-, eikun 420- eikun 580-vuosijuhlan kunniaksi jammaillaan Bo Kasper´s Orkestran tahdissa.
Tapahtumakalenterissa on myös Porin Jazzien kanssa samalle viivalle kasvanut Linna Jazz.

Kantolan tapahtumapuiston rahoitusongelmien takia tulonsa peruneen Robbie Williamsin tuomaa pettymystä korvaa Linnanpuistossa taas järjestettävä Wanaja Festival, joka tekeekin hyvän tilin, kun laatufestari pystyy ottamaan vastaan nyt tuplasti enemmän väkeä. Nuoretkin ovat lakanneet kusemasta väärin ja Kasarmikatu 24:n taloyhtiön väki on ilmoittautunut Saapas-projektin vapaaehtoisiksi.

Samaan aikaan, kun Kantolan tapahtumapuistoa edelleen rakennetaan Kehken hyvässä ja asiantuntevassa rock-ohjauksessa, pääyhteistyökumppani Live Nation on joutunut samaan jamaan kuin muutamaa vuotta aiemmin monet muut suomalaiset ja ruotsalaiset tapahtumajärjestäjät vuonna 2013. Markkinoille on rynninyt Keski-Euroopan väkirikkaimmille festareille yhtyeitä tuottava ultramegafirma, jolta liikenee Kantolaan kolmetoista kertaa jo maailman vastapäivään kiertänyt Toto. Lipputulonsakin se tulouttaa Saksaan.

Sekin Kantolaan upotetuissa investoinnissa alkaa v…ttaa, ettei se työllistäkään paikallisia yrityksiä.
Mainostoimistoksi on juuri ja juuri kelpuutettu Taivas, konserttirakenteet tekee myös helsinkäläinen alan firma, valot ja äänentoiston myös. Nakkikioskienkin vuokrat ovat niin kovat, ettei sinne uskalla edes Marin Grilli. Festariwokin tekijöitä ei Hämeenlinnassa edes ole.

Mutta hei, onhan tuolla portilla edes yksi tuttu hämeenlinnalainen kaveri töissä. Ville Ketonen johtaa järkkäreitä ja vastaa artistien turvajärjestelyistä, niin ettei Totolta viedä rollaattoreita. Ville vilkuttaa minulle! Eipäs. Takanani onkin Iisakki Kiemunki, joka saa back stage -passin. Minä en ole akkreditoitunut enkä pääse sisään edes pressikortilla. Mitään juttua olisi sieltä tehnytkään.

Kolmen tunnin kävelymatkan jälkeen ehdin Kantolasta takaisin keskustaan. Sielläpäs onkin hulinaa. Ravintolat ja terdet täynnä, samoin hotellit. Reskalla perulainen inkaorkesteri ja kaikki.
Asiakkaat ovat Linnanpuiston kotiseutupäiviltä. Aika meno, kun kaupungissa majoittuu kolme päivää 10 000 eläkeläistä. Ihan Vihmoisista asti. Ja niillä on rahaa.

Ilkka Peltoniemi

1 kommentti

  1. Leena Heikkilä Os Peltoniemi:

    Siinähän ne puistot; Linnanpuisto ja Kaupunginpuisto ovat valmiina nenämme edessä ja niitä kohentamalla ja suunnittelemalla saisi upeat puitteet vaikka minkälaisille tapahtumille! Loistava vastaesitys!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.